Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O reteta simpla dar foarte gustoasa, in care folosim carne
de porc, cea mai slaba parte a
acestuia.
Muschiulet de porc cu sos de vin rosu |
Ingrediente:
- un muschiulet de porc de 300-400g
- 1/2 ceapa rosie
- 100ml vin rosu
- o lingura de unt
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se
ia una bucata de muschiulet. Se "grijeste" de toate
pielitele si partile de grasime.
Muschiuletul
pregatit astfel, ii punem sarea si piperul, dupa gust.
Intre
timp, incalzim bine-bine o tigaie, suficient de
mare sa primeasca bucata de carne.
In
tigaia incinsa punem putin ulei de masline, cat sa avem un strat foarte subtire de ulei in tigaie.
Punem
muschiuletul in tigaie si il prajim pana prinde o
crusta frumoasa pe toate partile.
O lasati sa se odihneasca pentru cateva minute.
Taiem ceapa foarte fin si o adaugam in
tigaia inca fierbinte, adaugand un strop de ulei daca este cazul. Cand
aceasta s-a inmuiat, turnam vinul, pana la
consistenta dorita. Spre
final, asezonam cu sare/piper si punem untul care va da stralucire si o
aroma suplimentara acestui sos.
Punem bucatile de muschiulet pe farfurie si turnam acest sos aromat peste ele. Poate fi servita cu o garnitura de
piure de cartofi si niste legume
caramelizate in cuptor. Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.