Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Un desert cu căpșuni care a câștigat o popularitate extraordinară. E extrem de
gustos, are arome diferite și e atât de ușor de făcut. E perfect pentru
vară! Să facem un delicios desert cu căpșuni.
Desert cu capsuni |
Ingrediente:
- 350 g căpșuni proaspete
- 5 lingurițe zahăr tos
- zahăr pudră
- 250 ml smântână dulce/pentru frișcă
- 150 g biscuiți
- 200 g mascarpone
- 2 linguri miere
- 1 esență de vanilie
- 1 esență de rom
- zeama de la jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Pisează 100 g căpșuni cu 2 lingurițe de zahăr. Lasă deoparte. Bate
smântâna dulce până obții frișca de o consistență tare. Încorporează
niște zahăr pudră - pui în funcție de cât de dulce vrei tu să fie
rezultatul.
Bate crema de mascarpone cu esențele, mierea și zeama de la jumătate
de lămâie. Bate căpșunile pisate cu jumătate din cantitatea de frișcă.
Căpșunile rămase întregi taie-le în felii egale.
Ia vase mai mici, pentru porții
individuale și apucă-te de construit! Un strat de biscuiți
sfărâmați, unul de frișcă, unul de cremă de căpșuni, unul de
fructe, unul de mascarpone și tot așa până termini ingredientele.
Se poate mânca imediat, dar cel mai indicat este să îl dai la frigider cel puțin o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.