Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
V-am mai povestit ca la noi in casa se fac multe musaca de legume
cu cascaval, pe post de aperitiv cald sau gustare, cina. Sotia e
specialista in musaca.
De la ea am invatat si eu sa fac musaca.
Musaca picantă de legume |
Ingrediente:
- 400 g caşcaval
- 200 g roşii
- 600 g cartofi
- boia iute
- 50 g unt
- 8 ouă
- sare
- piper
- 4 ardei iuţi
- un ardei gras roşu
Mod de preparare:
- Se curăţă cartofii, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 10 minute. Se scot într-o strecurătoare şi apoi se taie cubuleţe.
- Între timp, se spală roşiile şi ardeiul gras şi se taie rondele, respectiv fâşii. Caşcavalul se porţionează în pătrate mai mari.
- Într-o tavă unsă cu unt, se aşază cubuleţele de cartofi, rondelele de roşii, fâşiile de ardei şi bucăţile de caşcaval.
- Separat, într-un bol, se bat bine ouăle cu sare, piper şi boia iute, apoi se toarnă în tavă peste musaca. Se pun şi ardeii iuţi, după care se dă la cuptor pentru 20-30 de minute. După ce s-a rumenit, se scoate tava din cuptor şi se lasă la răcit. Se serveşte cu ceapă verde tocată mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.