Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Carnea de prepelita are cel mai scazut continut de colesterol si
grasimi. Asa ca spor la gatit, o friptura delicioasa si
sanatoasa.
Friptura de prepelita |
Ingrediente:
4 prepelite, slanina afumata
1 capatana de usturoi
200 ml de vin alb
4 linguri de ulei de masline
sare, piper, cimbru, rozmarin
1 capatana de usturoi
200 ml de vin alb
4 linguri de ulei de masline
sare, piper, cimbru, rozmarin
Mod de preparare:
Spala bine prepelitele, apoi tamponeaza-le usor cu un servet de hartie
uscat. Aseaza-le intr-un vas mare. Maseaza-le usor cu condimente. Toarna
peste ele uleiul de masline, vinul alb, impaneaza-le cu slanina afumata
si cu bucatele de usturoi. Acopera cufolie de alumniu,lasa-le la rece
pentru o noapte sau pentru 2-3 ore cel putin. Pune-le intr-o tava
inalta, cu tot cu marinata. Presara putin piper si frunze de dafin, 1
cana de apa, acopera cu folie de aluminiu si pune prepelitele la
cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 40-50 de minute. Se scoate
vasul din cuptor, se indeparteaza folia si se mai baga pentru inca 10
minute la cuptor, pentru a se rumeni. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.