Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Friptura de iepure cu masline este un adevarat deliciu, mai ales in prag
de sarbatoare, cand vrei sa impresionezi cu o masa bogata dar si
deosebita. Este usor de preparat si aduce un plus de savoare
preparatelor traditionale.
Friptura de iepure cu masline |
Ingrediente:
1.5 kg carne de iepure
500 ml vin alb dulce
sare , piper negru
2-3 foi de dafin
150 g de masline negre si verzi
4 linguri de ulei de masline
6 linguri de bulion
4-5 fire de rozmarin
cate 1 varf de lingurita de cimbru si de busuioc uscat
5 catei de usturoi
500 ml vin alb dulce
sare , piper negru
2-3 foi de dafin
150 g de masline negre si verzi
4 linguri de ulei de masline
6 linguri de bulion
4-5 fire de rozmarin
cate 1 varf de lingurita de cimbru si de busuioc uscat
5 catei de usturoi
Mod de preparare:
Spala bine carnea de iepure cu apa rece.Tamponeaza-o usor cu un servet
uscat de hartie. Maseaza apoi carnea cu sare, piper, cimbru, busuioc,
usuturoi pisat, acoper-o in vin, ulei de masline si bulion si lasa-o la
macerat pentru 2-3 ore, cel putin. Pune-o apoi intr-o tava cu tot cu
sosul in care a stat, si se lasa la cuptor la 220 de grade Celsius
pentru 20 de minute, si apoi la o temperatura mai mica de 200 de grade
Celsius pentru inca o ora. Asigura-te ca mai este sos, turnand din cand
in cand apa sau vin. Cu 15 minute inainte de a scoate friptura de
iepure, adauga maslinele. Serveste friptura de iepure cu piure de
cartofi sau sote de legume. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.