Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Carnea de vanat nu este foarte greu de preparat, insa are nevoie de
condimentele potrivite si de atentie cand o pregatim. In acest mod te
asiguri ca rezultatul va fi cu adevarat savuros. Carnea de caprioara
este asemanatoare cu cea de capra sau de oaie, insa trebuie marinata
bien pentru fragezime. Iti ofeirm o reteta simpla si delicioasa.
Friptura de caprioara |
Ingrediente:
3 kg carne de caprioara
sare, piper, ule, 3-4 catei de usturoi
sare, piper, ule, 3-4 catei de usturoi
100 g de slanina afumata pentru impanat
Marinata: 1 morcov, 2 felii de telina mare, 2 cepe,
cimbru, frunze de dafin, rozmarin, 4 catei de usturoi mari, cateva boabe
de piper, cateva boabe de ienibahar, 2 linguri de ulei, 1 lingura de
otet, 200-250 ml vin
Sosul vanatoresc: legumele din marinata, ulei, 1
lingura de gem de fructe mai acrisor, 200ml
smantana, sosul de la friptura, 1 catel de usturoi zdrobit.
Mod de preparare:
Se spala bine carnea, se curata de pielite. Se prepara marinata:
morcovul telina, cepele taiate in bucati mici, usturoiul pisat, ulei,
otet, vin si celelalte condimente. Carnea se inteapa ici si colo cu
cutitul si se pune in marinata pentru cel putin 2 ore. Daca este carne
de vanat proaspat, atunci este recomandat sa o lasi in apa o zi, sa se
scurga de sange si apoi sa o pui in marinata pentru cel putin 6-8 ore.
Dupa ce a stat in marinata, tamponeaza-o usor cu un servetel uscat. Fa-i
crestaturi peste tot si impaneaza cu slanina si usturoi si
condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tava adanca, cu o cana de
apa si zeama si legumele din marinata, la cuptor, acoperita cu folie de
aluminiu, pentru 2-3 ore la o temperatura de 200 de grade Celsius. Cand
friptura este gata, scoate din tava legumele si sosul ramas. Pune totul
in robot, alaturi de 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de gem de
fructe mai acrisor, 200ml smantana, 1 catel
de usturoi zdrobit si amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. Serveste
friptura taiata felii, cu sosul dulce-acrisor alaturi si cu o granitura
simpla, precum orez, piure de cartofi sau cuscus. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.