Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Friptura de gasca cu sos de coniac numai prin denumire ne lasa gura apa.
Este o reteta cat se poate de potrivita pentru o cina festiva in
familie. Este usor de preparat, iar fragezime carnii de gasca se
potriveste excelent cu sosul dulce de coniac.
Friptura de gasca cu sos de coniac |
Ingrediente:
1 gasca de 3 kg
maghiran, oregano, sare grunjoasa
piper boabe si macinat
150 ml vin rosu, 4 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
maghiran, oregano, sare grunjoasa
piper boabe si macinat
150 ml vin rosu, 4 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
Pentru sosul de coniac: 50 ml coniac, 50 ml apa, 200 ml smantana, o portocala, 1 mar, sare, piper.
Mod de preparare:
Amesteca toate condimentele cu vinul rosu, cu usturoiul tocat marun, cu
uleiul de masline. Spala bine gasca. O poti taia de ja in pulpe si piept
si poti lasa tacamurile deoparte pentru o supa. Sau o poti pune
intreaga la cuptor. Pune-o intr-o tava mai adanca. Inteapa gasca din loc
in loc, si unge-o cu amestecul de condimente, masand usor. Mai adauga
in tava un pahar de apa sibaga la cuptor la o temperatura mare pentru 20
de minute, apoi la 200 de grade pentru inca o ora, pana ce se
fragezeste carnea. Pregateste sosul de coniac. Rade coaja de portocala
si stoarce sucul. Amesteca apa cu coniacul, coaja si zeama de portocala.
Taie in felii marul. Pune totul la foc, iar cand incepe sa fiarba
adauga smantana si lasa la foc mic pana ce sosul scade la jumatate.
Potriveste de sare si piper. Toarna sosul peste feliile de gasca si
serveste cu o granitura de orez sau de legume. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.