Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Poate că prin alte părți se cheamă " colțunași. Noi le-am zis taște sau pe ungureste "derelye"
Taște cu magiun (derelye) |
MOD DE PREPARARE:
Din ouă, făină si un praf de sare
frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o
lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o intindem intr-o
foaie dreptunguilară cât putem de subțire. Pe această foaie plasăm din
loc în loc cu ajutorul unei lingurițe grămăjoare de magiun. Întindem și
cea de a doua foaie cu care o acoperim pe prima, apăsăm între grămajoare
să se lipească un pic aluatul si cu ajutorul unei rotițe sau a unui
cuțit tăiem romburi.
Punem la fiert o oală încăpătoare cu apă și fierbem taștele in apa clocotită până se ridică la suprafața.
Prăjim pesmetul în untul topit și tăvălim în pesmet taștele scurse bine.
Servim cu zahăr praf.
Punem la fiert o oală încăpătoare cu apă și fierbem taștele in apa clocotită până se ridică la suprafața.
Prăjim pesmetul în untul topit și tăvălim în pesmet taștele scurse bine.
Servim cu zahăr praf.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.