Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. E o supă aparte, cu un gust
deosebit datorită ingredientelor principale: berea amăruie și brânza ușor înțepătoare. Un gust pe care nu îl mai găsești în altă parte și pe care îl vei adora de la prima lingură!
Supă de bere și brânză cheddar |
Ingrediente:
- 500 ml bere
- 4 linguri unt
- 1 morcov tocat mărunt
- 1 ceapă mare tocată
- 2 căței de usturoi pisați
- 35 g făină
- 300 ml lapte
- 150 ml smântână de gătit
- 1 lingură muștar
- 300 g brânză cheddar rasă
- sare și piper după gust
Mod De Preparare:
E o supă aparte, cu un gust
deosebit datorită ingredientelor principale: berea amăruie și brânza ușor înțepătoare. Un gust pe care nu îl mai găsești în altă parte și pe care îl vei adora de la prima lingură!
- Topește untul într-o cratiță mare, adaugă morcovul, ceapa și usturoiul. Sotează 10 minute. Adaugă făina și amestecă bine, timp de 3 minute până când făina devine ușor rumenie.
- Combină laptele cu smântâna și toarnă amestecul, treptat, peste conținutul din cratiță. Dă focul mai mare, adaugă berea și muștarul, amestecând continuu până la omogenizare. Adu la fierbere, amestecând bine, până când spuma dispare.
- Lasă la foc mic 10 minute până când se îngroașă. dă de pe foc, adaugă brânza cheddar treptat, amestecând. Gustă și apoi asezonează cu sare și piper.
Poți adăuga, după preferință, fiecărei porții în parte, bacon rumenit, ceapă verde etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.