Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Supita asta sta de mult prea mult timp pe lista de asteptare si chiar
merita incercata pentru ca este tare tare buna. Daca doriti sa o faceti
de post, eliminati taiteii sau faceti taitei doar din apa si faina.
Supa de rosii cu taitei de casa |
Ingrediente:
- 5 rosii mari
- 2 cartofi
- 1 bucata praz
- 1 ardei gras rosu
- 3 morcovi
- 1 telina mica
- 1 lingura concentrat de rosii
- 3-4 l apa
- 1 lingurita zahar
- sare
- ulei de maslinePentru taitei:
- punem faina pe planul de lucru, facem o gropita in centrul ei unde adaugam un ou usor batut cu furculita si un varf de cutit de sare
- Framantam aluatul iar daca este mult prea solid, adaugam 1-2 linguri apa calduta
- Lasam aluatul sa se odihneasca, acoperit cu o carpa de bucatarie curata usor umeda, pentru 30 minute dupa care il intindem, pe masa usor pudrata cu faina, in foaie foarte subtire
- Lasam foaia sa se usuce pentru ca inca 30 minute dupa care o rulam si taiem taiteii
Mod de preparare:- Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite
- Punem apa intr-o oala incapatoare , adaugam legumele, 1 lingura concentrat de rosii si 1 lingurita de zahar
- Acoperim oala cu capac si lasam legumele sa fiarba pana cand sunt patrunse complet
- Dupe ce au fiert, scoatem legumele din supa si le punem intr-un vas separat
- Adaugam peste ele 2 polonice de supa si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina
- Adaugam piureul de legume in oala cu supa si o punem din nou pe foc
- Adaugam taiteii si o mai fierbem inca 5-6 minute
- daca dorim, adaugam in farfurie 1-2 linguri de ulei de masline
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.