Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Risotto cu ficat de pui si salvie

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Unul dintre tipurile de risotto pe care-l savuram cu o deosebita placere este cel cu ficat de pui si salvie. Un gust cremos, fin si plin de parfum.
Risotto cu ficat de pui si salvie
Risotto cu ficat de pui si salvie

Ingrediente:
  • 200-250 gr orez pt risotto
  • 1 morcov mediu
  • 1 tulpina telina
  • 1 ceapa mica + 1 bucata de 6-7 cm praz
  • 1 l supa vegetala
  • 50 gr unt
  • 250 gr ficat de pui
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 frunze salvie
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piperMod de preparare:
    1. Pentru inceput curatam ficatul de eventuala punguta de fiere si il taiem in bucatele potrivite.
    2. Tocam marunt ceapa, prazul, morcovul si telina.
    3. Punem untul intr-o tigaie teflonata si calim pentru 1-2 minute frunzele de salvie.
    4. Adaugam ceapa, prazul, morcovul si telina si le calim la foc mic pana se inmoaie.
    5. Adaugam si bucatelele de ficat, putina sare si piper si lasam pe foc mic pana ce ficatul este complet facut.
    6. Cand ficatul este complet patruns, stingem focul si acoperim tigaia.
    7. Intr-o alta tigaie, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins bine adaugam orezul pe care-l calim pana devine aproape transparent.
    8. Adaugam vinul alb si lasam pana se evapora complet si dispare mirosul de alcool.
    9. In acest moment, incepem sa adaugam supa vegetala fierbinte, cate un polonic pe rand. Nu adaugam al doilea polonic decat in momentul in care primul este absorbit complet de orez.
    10. Dupa ce orezul este facut, bobul trebuie sa se simta cand il mestecam - al dente -, si capata o consistenta cremoasa, adaugam ficatul de pui si amestecam bine.
    11. Il mai lasam pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam parmezanul, amestecam si servim.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!