Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Este ideal pentru paste si bruschette, se face in 10 minute si il putem
conserva ori la frigider pentru maxim 2 saptamani ori la congelator daca
dorim sa il avem si pe timpul iernii.
Pesto di zucchine |
- 6 dovlecei
- ulei masline
- 1 catel usturoi
- 150 gr parmezan
- patrunjel dupa gust
- 15 frunze maricele busuioc
- sare
- 50 gr pinoli (optional)Mod de preparare:
- Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in bucati maricele. Curatam usturoiul, spalam patrunjelul si busuiocul iar parmezanul il taiem cu ajutorul unui cutit rezistent in cubulete - daca doriti il puteti da prin razatoare.
- Bagam toate ingredientele, in afara de uleiul de masline, la robot si incepem sa mixam adaugand treptat treptat ulei de masline pana obtinem o consistenta cremoasa.
- Umplem borcanele foarte bine spalate si uscate cu pesto, presam cu o lingura curata pesto-ul si apoi acoperim fiecare borcan cu un strat de ulei de masline. Uleiul trebuie sa acopere perfect pesto-ul.
- Punem capacele si il bagam la frigider unde se mentine timp de maxim 2 saptamani.
- Daca dorim sa il conservam pe o perioada mai lunga, il punem in paharute de unica folosinta sau in forma pentru cuburi de gheata si dupa ce au inghetat le scoatem din forma sau pahar si il bagam in pungi la congelator.
- Cand aveti nevoie de pesto, scoateti o punguta, il lasati sa se dezghete si il folositi, Eu am facut niste paste si au iesit extraordinar de aromate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.