Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Sandwich-uri cu chiftelute de porc. Cel mai bun mod in care poti incepe ziua este cu un mic dejun
copios. Iar un sandvis iti asigura necesarul de energie pana
la pranz.
Sandwich-uri cu chiftelute de porc |
Ingrediente:
Sos de maioneza:
- 2/3 ceasca maioneza
- 2 cepe verzi, tocate marunt
- 1 lingura sos chili
Pentru chiftelute:
- 1kg carne tocata de porc
- 1/4 cană busuioc proaspat, tocat
- 4 căței de usturoi, tocat
- 3 cepe verzi, tocate
- 1 lingura sos de peste
- 1 lingura sos chili
- 1 lingura zahăr
- 2 lingurite amidon
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 linguriță de sare
Pentru sandwich-uri:
- 2 cesti morcovi rasi
- 2 cesti ridichie alba, rasa
- 1/4 cană de oțet de orez
- 1/4 cana zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 lingura ulei de susan
- 4 mini-baghete
- ardei iute, feliat
- coriandru proaspat
Mod de preparare:
Pentru a face sosul de maioneza, se amestecă toate ingredientele
intr-un castron mic. Se condimentează cu sare. Pentru a face
chiftelutele, asezati o foaie de copt in tava. Se amestecă ușor toate
ingredientele intr-un castron mare. Formati chiftelute si asezati pe
foaia de copt. Dati la rece cateva ore.
Pentru a face sandwich-urile, amestecati morcovi, ridichie alba, oțet
de orez, zahăr și sare intr-un bol mediu. Lasati sa stea la temperatura
camerei 1 ora.
Incalziti cuptorul la 150C. Intr-o tigaie adaugati ulei de susan si
se incalzeste la foc mediu-mare. Adăugați jumătate din chiftelute.
Gatiti aproximativ 15 minute. Transferati chiftelutele pe o altă foaie
de copt si dati la cuptor. Repetați cu chiftelute rămase.
Taiati fiecare bagheta, scoateti miezul, ungeti cu maioneza, adaugati
ardei iute, apoi coriandru. Adaugati legumele murate, puneți deasupra
chiftelutele. Adaugati cealalta jumatate de bagheta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.