Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea.
Prăjitura „mătasea" |
Ingrediente:
- 250 ml frisca lichida
Pentru topping:
- 4 oua mari
- 1 praf sare
- 1/2 lingurita cafea instant
- 1 1/2 ceasca zahar fin
- 1 ceasca unt nesarat
- 170 g ciocolata amaruie
Pentru crema:
- 3 linguri unt moale
- 20 bucati biscuiti pisati
Pentru crusta:
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 g ciocolata razuitaMod de preparare:Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt.Pisează biscuiţii şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava rotunda - detasabila - şi asigură-te că ai presat aluat şi pe marginea tăvii. Dă la cuptor circa 10 minute şi lasă la răcit blatul de prăjitură.Pentru cremă, topeşte ciocolata la microunde, apoi dă deoparte şi lasă să se răcească puţin.Mixează untul cu zahărul fin până devine pufos, adaugă vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata răcită. Adaugă un ou şi bate 5 minute la viteză mare. Curăţă marginile vasului şi adaugă al doilea ou, bate din nou cu mixerul 5 minute la viteză mare. După fiecare 5 minute, opreşte mixerul şi adaugă oul următor după ce ai curăţat cu o spatulă marginile vasului. Continuă să amesteci până ce crema are textura şi gustul dorit. Toarnă crema de ciocolată peste crusta răcită, acoperă cu folie de plastic şi lasă la frigider minim 4 ore.Pentru topping, bate frişca lichidă cu mixerul, adaugă deasupra cremei frişcă bătută bine şi ornează cu ciocolată răzuită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.