Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prăjitura „mătasea"

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.               Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea.
Prăjitura „mătasea"

Prăjitura „mătasea"

Ingrediente:

  • 250 ml frisca lichida
Pentru topping:
  • 4 oua mari
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita cafea instant
  • 1 1/2 ceasca zahar fin
  • 1 ceasca unt nesarat
  • 170 g ciocolata amaruie
Pentru crema:
  • 3 linguri unt moale
  • 20 bucati biscuiti pisati
Pentru crusta:
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata razuita
    Mod de preparare:
    Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt.
    Pisează biscuiţii şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava rotunda - detasabila - şi asigură-te că ai presat aluat şi pe marginea tăvii. Dă la cuptor circa 10 minute şi lasă la răcit blatul de prăjitură.
    Pentru cremă, topeşte ciocolata la microunde, apoi dă deoparte şi lasă să se răcească puţin.
    Mixează untul cu zahărul fin până devine pufos, adaugă vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata răcită. Adaugă un ou şi bate 5 minute la viteză mare. Curăţă marginile vasului şi adaugă al doilea ou, bate din nou cu mixerul 5 minute la viteză mare. După fiecare 5 minute, opreşte mixerul şi adaugă oul următor după ce ai curăţat cu o spatulă marginile vasului. Continuă să amesteci până ce crema are textura şi gustul dorit. Toarnă crema de ciocolată peste crusta răcită, acoperă cu folie de plastic şi lasă la frigider minim 4 ore.
    Pentru topping, bate frişca lichidă cu mixerul, adaugă deasupra cremei frişcă bătută bine şi ornează cu ciocolată răzuită.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!