Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Chifteluţele în sos de roşii, cu
parmezan şi mascarpone, peste un pat de paste, sunt cina delicioasă de
care ai nevoie la sfârşitul unei zile de lucru.
Paste cu chifteluţe italieneşti, sos de roşii, parmezan şi mascarpone |
Ingrediente:
500 g carne tocată de vită
3 cepe tăiate mărunt
400 g de roşii tocate
1 cutie de pastă de roşii
4 căţei de usturoi mari zdrobiţi
600 ml piure de roşii
ulei de măsline
1 linguriţă oţet din vin roşu
2 frunze de dafin
1 linguriţă de zahăr brun
1 ou de ţară
115 g pesmet
oregano uscat
100 g parmezan
paste: spaghete sau linguini
150 g mascarpone
busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Într-o cratiţă, căleşte ceapa în
ulei de măsline, la foc mic spre mediu, până se înmoaie. Adaugă
usturoiul zdrobit şi mai prăjeşte câteva minute. Scoate apoi într-un vas
jumătate din ceapa călită.
Adaugă apoi în cratita frunzele de dafin, roşiile mărunţite, pasta de roşii,
piureul de roşii, zahărul, oţetul şi lasă-le să fiarbă la foc mic,cam
20 de minute. Apoi sărează după gust.
În vasul în care ai oprit ceapa călită, adaugă şi carnea de vită,
pesmetul, oregano, oul, sarea şi amestecă bine. Formează apoi
perişoarele.
Într-o tigaie non aderentă, prăjeşte într-o lingură de ulei de măsline
chifteluţele, până sunt aproape gata.
Între timp amestecă parmezanul cu mascarpone.
După ce sosul şi chifteluţele s-au mai răcit, cât să ajungă la
temperatura camerei, pune-le împreună într-o tavă, apoi toarnă şi
amestecul de brânză. Lasă-le la cuptor câteva minute.
Între timp, fierbe pastele. Când sunt gata, stropeşte-le cu ulei de
măsline şi adaugă peste chifteluţele în sos, rade parmezan pe deasupra,
şi la final, adaugă şi câteva frunze de busuioc proaspăt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.