Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste umplute gratinate

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.


Pt sosul bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
Ingrediente:
  • 300 gr paste paccheri
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 pahar vin alb 
  • 1 cana supa vegetala
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare
  • piper
  • 150 gr parmezan

Mod de preparare:
  1. Calim ceapa si morcovii, tocate marunt sau date prin razatoare, in 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam carnea tocata de porc,
  2. O calim pana isi schimba culoarea dupa care adaugam 1 pahar de vin.
  3. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam 1 lingura de concentrat de rosii dizolvata intr-o cana cu supa vegetala sau apa.
  4. Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba pe foc mic pentru 45-60 min
  5. Daca lichidul scade prea mult, mai adaugam putina supa vegetala. La sfarsit, ragù-ul nostru trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.
  6. Stingem focul si il lasam sa se raceasca.
  7. Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara si cand este complet topit, adaugam toata faina.
  8. Amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa 2-3 minute, incepem sa adaugam laptele treptat si amestecam incontinuu ca sa evitam formarea cocoloaselor.
  9. Il lasam pe foc pana capata o consistenta densa. Stingem focul, adaugam parmezanul, sare si piper si punem o folie de plastic de bucatarie direct pe suprafata sosului.
  10. Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si 1 lingurita de sare.
  11. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem cca 4-5 minute. Nu trebuie sa fie complet fierte ci al dente.
  12. Le scurgem bine si apoi le tamponam cu un servet curat de bucatarie ca sa eliminam surplusul de apa.
  13. Amestecam sosul bechamel cu sosul ragù. Punem 2 linguri din acest amestec intr-o forma rotunda si il intindem pe toata suprafata ei.
  14. Asezam pastele in picioare, cat mai apropiate, umplem un sac à poche cu mixul de ragù si bechamel si umplem pastele,
  15. Le pudram cu putin parmezan ras si le gratinam in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10-15 minute. Le servim calde, cu putin parmezan pe deasupra
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!