Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Imi plac pastele umplute foarte mult dar nu le fac atat de des pe cat mi-as dori.
Reteta este un picut migaloasa dar merita pentru ca pastele preparate astfel sunt delicioase.
Paste umplute gratinate |
Ingrediente:
- 300 gr paste paccheri
- 500 gr carne tocata de porc
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei masline
- 1 pahar vin alb
- 1 cana supa vegetala
- 1 lingura concentrat de rosii
- sare
- piper
- 150 gr parmezan
Mod de preparare:
- Calim ceapa si morcovii, tocate marunt sau date prin razatoare, in 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam carnea tocata de porc,
- O calim pana isi schimba culoarea dupa care adaugam 1 pahar de vin.
- Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam 1 lingura de concentrat de rosii dizolvata intr-o cana cu supa vegetala sau apa.
- Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba pe foc mic pentru 45-60 min
- Daca lichidul scade prea mult, mai adaugam putina supa vegetala. La sfarsit, ragù-ul nostru trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.
- Stingem focul si il lasam sa se raceasca.
- Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara si cand este complet topit, adaugam toata faina.
- Amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa 2-3 minute, incepem sa adaugam laptele treptat si amestecam incontinuu ca sa evitam formarea cocoloaselor.
- Il lasam pe foc pana capata o consistenta densa. Stingem focul, adaugam parmezanul, sare si piper si punem o folie de plastic de bucatarie direct pe suprafata sosului.
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si 1 lingurita de sare.
- Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem cca 4-5 minute. Nu trebuie sa fie complet fierte ci al dente.
- Le scurgem bine si apoi le tamponam cu un servet curat de bucatarie ca sa eliminam surplusul de apa.
- Amestecam sosul bechamel cu sosul ragù. Punem 2 linguri din acest amestec intr-o forma rotunda si il intindem pe toata suprafata ei.
- Asezam pastele in picioare, cat mai apropiate, umplem un sac à poche cu mixul de ragù si bechamel si umplem pastele,
- Le pudram cu putin parmezan ras si le gratinam in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10-15 minute. Le servim calde, cu putin parmezan pe deasupra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.