Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Biscuiti (Tozzetti)) inmuiate in vin

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.             Pentru inceput am ales acesti biscuiti , Tozzetti, se servesc inmuiati in vin dar sunt la fel de buni alaturi de o cana de ceai, lapte sau chiar cafea.
Biscuiti (Tozzetti)) inmuiate in vin
Biscuiti (Tozzetti)) inmuiate in vin

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune
  • 35 gr ulei
  • 1 lingurita amoniac pt dulciuri
  • 1 lingura lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 2 pliculete zahar vanilat                                                                     Mod de preparare:
  • Pentru inceput punem alunele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam pentru 5-7 minute in cuptorul preincalzit la 160 grade. Le scoatem si le asezam pe un servet sa se raceasca.
  • Mixam ouale cu zaharul, coaja de portocala si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  • Adaugam lingurita de amoniac stinsa intr-o lingura de lapte caldut si uleiul.
  • In timp ce adaugam amoniacul si uleiul nu ne oprim din mixat.
  • La sfarsit adaugam faina iar dupa ce o incorporam bine in compozitia de ou, adaugam alunele intregi si reci.
  • Incorporam alunele in aluat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu mana.
  • Rasturnam aluatul pe planul de lucru bine infainat, si ii dam forma de rulou. ATENTIE! Aluatul trebuie sa fie lipicios si destul de moale asa ca nu mai adaugati faina absolut deloc ci doar va ajutati de faina de pe masa ca sa ii dati forma de rulou.
  • Ruloul e bine sa aiba nu mai mult de 4 cm latime si 2-3 inaltime pentru ca in timp ce se coace se va intinde destul de mult.
  • Coacem ruloul la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute. Cand prinde o culoare aurie si incepe sa crape la suprafata este gata.
  • Scoatem ruloul si il lasam timp de 15 minute pe un gratar sa se racoreasca. In acest timp fixam cuptorul la 160 grade.
  • Taiem ruloul in felii de 1 cm avand grija sa tinem cutitul inclinat la 45 grade .
  • Asezam tozzetti nostri din nou in tava de cuptor si ii mai bagam la cuptor 10 minute ca sa se usuce,
  • Ii scoatem si ii asezam pe un gratar sa se raceasca dupa care ii servim cu incredere ca sunt tare tare gustosi.
  • Tozzetti sunt crocantei bine dar in nici un caz atat de crocanti incat sa iti rupi dintii in ei.
  • Se pot manca si simpli dar traditional se servesc inmuiati ori in vin, ori in ceai, lapte, cafea.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!