Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Pasca cu smantana si ciocolata este cremoasa, pufoasa, usor aerata.
Abunda in ciocolata, oua si smantana. Nu este o reteta de dieta, insa
este o reteta ce poate fi facuta si consumata si de cei care au
intoleranta la gluten. Asta pentru ca nu contine deloc faina de grau.
Pasca cu smantana si ciocolata |
Ingrediente;
Crusta:
250 gr biscuiti digestivi
50 gr biscuiti Maria
100 gr unt
2 linguri lapte
2 linguri cacao
Umplutura:
5 oua medii
600 ml smantana dulce grasa
200 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
2 linguri cacao
200 gr crema de branza
1 lingurita extract vanilie
1 praf sare
Decor:
200 ml smantana pentru frisca
50 gr ciocolata neagra
1 lingura zahar vaniliat
alune trase in ciocolata
Mod de preparare:
Crusta.
Punem biscuitii in robot si ii macinam fin. Untul il topim la foc mic
si il punem peste biscuitii maruntiti. Adaugam cacaoa si laptele.
Amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o
tava de 22-24 cm diametru. Punem biscuitii in tava si ii apasam bine cu
fundul unui pahar. Dam tava la cuptor pentru 10 minute.
Dupa 10 miunute scoatem tava din cuptor si micsoram focul la 160 de grade.
Umplutura.
Incalzim 200 ml smantana pana aproape de punctul de fierbere. Optim
focul si adaugam ciocolata rupta marunt, Amestecam bine pana la
omogenizare.Adaugam crema de branza si amestecam din nou. Punem zaharul,
cacaoa, sarea si extractul de vanilie. Amestecam.
Peste crema punem restul de smantana, 400 ml. Separam ouale si
galbenusurile le punem peste crema. Amestecam bine de tot. Albusurile le
punem in bolul de la mixer. Mixam albusurile pana obtinem o spuma ferma
si le incorporam usor peste crema de ciocolata. Ne folosim de o
spatula.
Punem crema peste crusta si nivelam. Dam pasca la cuptor pentru 40-45
de minute, pana capata fermitate, dar inca este moale in mijloc. Lasam
pasca la racit in cuptor. O dam apoi la rece pentru 2 ore.
Decor.
Decoram pasca cu crema de ciocolata. Putem face un ganache simplu din
smantana si ciocolata. Putem sa decoram cu frisca si alune trase in
ciocolata. Pe masa de Paste va fi de senzatie daca stim sa ii adaugam
decorurile potrivite. Este o pasca minunata, cremoasa, consistenta,
plina de ciocolata. Sa va bucurati de ea!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.