Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pasca cu smantana si ciocolata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.             Pasca cu smantana si ciocolata este cremoasa, pufoasa, usor aerata. Abunda in ciocolata, oua si smantana. Nu este o reteta de dieta, insa este o reteta ce poate fi facuta si consumata si de cei care au intoleranta la gluten. Asta pentru ca nu contine deloc faina de grau.

Pasca cu smantana si ciocolata

Ingrediente;

Crusta:
250 gr biscuiti digestivi 
50 gr biscuiti Maria 
100 gr unt
2 linguri lapte
2 linguri cacao
Umplutura:
5 oua medii
600 ml smantana dulce grasa
200 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
2 linguri cacao
200 gr crema de branza
1 lingurita extract vanilie
1 praf sare
Decor:
200 ml smantana pentru frisca
50 gr ciocolata neagra
1 lingura zahar vaniliat
alune trase in ciocolata

Mod de preparare:

Crusta.
Punem biscuitii in robot si ii macinam fin. Untul il topim la foc mic si il punem peste biscuitii maruntiti. Adaugam cacaoa si laptele. Amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22-24 cm diametru. Punem biscuitii in tava si ii apasam bine cu fundul unui pahar. Dam tava la cuptor pentru 10 minute.
Dupa 10 miunute scoatem tava din cuptor si micsoram focul la 160 de grade.
Umplutura.
Incalzim 200 ml smantana pana aproape de punctul de fierbere. Optim focul si adaugam ciocolata rupta marunt, Amestecam bine pana la omogenizare.Adaugam crema de branza si amestecam din nou. Punem zaharul, cacaoa, sarea si extractul de vanilie. Amestecam.
Peste crema punem restul de smantana, 400 ml. Separam ouale si galbenusurile le punem peste crema. Amestecam bine de tot. Albusurile le punem in bolul de la mixer. Mixam albusurile pana obtinem o spuma ferma si le incorporam usor peste crema de ciocolata. Ne folosim de o spatula.
Punem crema peste crusta si nivelam. Dam pasca la cuptor pentru 40-45 de minute, pana capata fermitate, dar inca este moale in mijloc. Lasam pasca la racit in cuptor. O dam apoi la rece pentru 2 ore.
Decor.
Decoram pasca cu crema de ciocolata. Putem face un ganache simplu din smantana si ciocolata. Putem sa decoram cu frisca si alune trase in ciocolata. Pe masa de Paste va fi de senzatie daca stim sa ii adaugam decorurile potrivite. Este o pasca minunata, cremoasa, consistenta, plina de ciocolata. Sa va bucurati de ea!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!