Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Un desert pe bază de dovleac, numai bun toamna/iarna aceasta. Dovleacul este vedeta acestui sezon să profităm din plin de el
și facem cât mai multe preparate.
Gogosi de dovleac |
Ingrediente:
- 1 ½ căni făină
- 1 ½ lingurițe praf de copt
- ½ linguriță sare fină
- ½ scorțișoară
- 1/8 nucșoară
- 250 grame branza ricotta
- ½ cană piure de dovleac copt
- ¼ cană zahăr
- 2 ouă mari
- 1 linguriță extract de vanilie
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pasul 1. Amestecă făină cu preaful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara.
Pasul 2. Într-un alt bol amestecă bine branza ricotta cu tot piure-ul de dovleac, zahărul, ouăle și vanilia. Toarnă acest amestec cu mixtura de făină. Amestecă bine totul până ce devine moale.
Pasul 3. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă.
Pasul 4. Cu o lingură toarnă aluatul în tigaie. Ajută-te de o a doua lingură pentru a dezlipi aluatul de prima lingură. Prăjește gogosile câte un 1 minut pe fiecare parte.
Pasul 5. Scoate-le pe un șervețel și lasă-le să se răcească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.