Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Un aperitiv
care îți va aduce toate aprecierile invitaților la masă, coșulețele din spuma de cartofi cu ciupercute sunt delicioase și necesită atât de puțin
timp petrecut în bucătărie.
Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute |
Ingrediente:
Pentru umplutura:
500g ciuperci
2 linguri cu varf margarina
5 rosii cherry
3 catei de usturoi
100 ml apa
Marar proaspat sau uscat, maruntit
Sare si piper, dupa gust
500g ciuperci
2 linguri cu varf margarina
5 rosii cherry
3 catei de usturoi
100 ml apa
Marar proaspat sau uscat, maruntit
Sare si piper, dupa gust
Pentru cosulete:
600 g cartofi
3 galbenusuri
25 g parmezan
50 g margarina
Sare si piper dupa gust
50 g cascaval
1 galbenus si 50 ml lapte pentru uns cosuletele
600 g cartofi
3 galbenusuri
25 g parmezan
50 g margarina
Sare si piper dupa gust
50 g cascaval
1 galbenus si 50 ml lapte pentru uns cosuletele
Mod de preparare:
Spalam bine ciupercutele si le taiem feliute.
Spalam bine ciupercutele si le taiem feliute.
Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina si adaugam ciupecutele pe care le lasam la calit.
Spalam si taiem in sferturi rosioarele cherry si le adaugam peste
ciupercute, maruntim si mararul si il adaugam si pe el in tigaie.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica, dupa care ii
adaugam in tigaie peste ciupercute. Condimentam cu sare si piper dupa
gust, adaugam 100 ml apa si lasam totul pe foc pana ce ciupercutele se
calesc bine si scade apa.
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-o
oala punem apa sis are si adaugam cartofii taiati cubulete. Ii punem pe
foc si ii lasam la fiert cam 30 minute pana se inmoaie.
Dupa ce s-au fiert ii punem intr-un strecurator la scurs.
Dupa ce s-au scurs, punem cartofii intr-o cratita ii pisam ca pe un
piure si bagam cratita pentru 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil
– dar stins in momentul introducerii cratitei, pentru a se usca putin
cartofii.
Dupa 5 minute scoatem cratita, o punem pe aragaz, la foc mic, adaugam margarina si amestecam incontinu timp de 8 minute.
Dupa 8 minute stingem focul, adaugam galbenusurile, amestecam repede
pana la o incorporare completa, adaugam si parmezanul amestecam din nou
si la final condimentam cu sare si piper dupa gust.
Punem compozitia de cartofi intr-un sprit – pe care il folosim la
ornat torturile cu crema – si intr-o tava tapetata cu hartie de copt
facem cu spritul cerculete duble in sus.
Amestecam al patrulea galbenus cu 50 ml lapte si ungem cu o pensula
cosuletele formate, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la 180
grade., pentru 25 minute.
Dupa 25 minute, scoatem cosuletele din cuptor, le umplem cu umplutura
de ciupercute, deasupra punem cateva cubulete de cascaval pe care le
taiem, in prealabil, ungem din nou cosuletele cu amestecul de galbenus
si lapte si le mai lasam in cuptor 10-15 minute, pana se rumenesc
frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.