Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu blat ras si branza de vaci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Prajitura cu branza de vaci, alegerea multor gospodine pentru desert. O reteta de prajitura delicioasa cu blat ras si branza de vaci,aromata si usor de pregatit.
Prajitura cu blat ras si branza de vaci

Prajitura cu blat ras si branza de vaci

INGREDIENTE:

Aluat:

  • 500 g faina
  • 300 g unt rece
  • 200 g zahar
  • 40 g cacao
  • 1 buc ou
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf sare

Umplutura:

  • 850 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 buc galbenusuri
  • 4 buc albusuri
  • 3 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie

MOD DE PREPARARE:

  • Punem ingredientele uscate intr-o sita pentru a fi cernute si incepem cu faina dupa care adaugam cacaua,praful de copt si praful de sare.
  • Dupa ce am cernut amestecul de ingrediente uscate,adaugam zaharul,untul - acesta trebuie sa fie rece de la frigider - si oul batut. Amestecam totul pentru 2-3 minute.
  • Rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 2 bucati.Invelim fiecare bucata in folie alimentara si le bagam fie in congelator pentru 10 minute fie in frigider pentru 30 de minute.
  • Zdrobim branza de vaci cu o furculita dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie.
  • Amestecam totul foarte bine dupa care batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma tare.
  • Adaugam spuma peste amestecul de branza si amestecam usor cu o spatula si iata ca avem si umplutura pregatita.
  • Acum avem nevoie de o tava patrata unsa cu grasime si tapetata cu hartie de copt.
  • Scoatem aluatul de la frigider, respectiv congelator si razuim o bucata - razatoarea mare - si il distribuim pe toata suprafata tavii.
  • Punem amestecul de branza dupa care radem cea de-a doua bucata de aluat.
  • Distribuim aluatul ras pe toata suprafata avand grija sa nu presam aluatul, doar il imprastiem usor cu o furculita.
Bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 45 de minute. Dupa expirarea timpului se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia si servi. Sper sa va fie de folos aceasta reteta!

Spor la treaba, pofta buna si multumesc pentru vizita!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!