Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
În Postul Crăciunului nu se consumă produse pe bază de carne, ouă,
lactate și nici pește decât în zilele cu dezlegare. De asemenea, nu se
consumă nici untdelemn sau vin, cu excepția zilelor de luni, miercuri și
vineri când este prăznuit vreun mare sfânt, însemnat în calendar cu
cruce neagră.
Dacă te-ai decis să-l ții, îți venim în ajutor cu câteva rețete simple de mâncăruri de post:
Rețete simple de mâncăruri de post |
Chifteluțe din cartofi |
Ingrediente:
- 6 cartofi
- 3 morcovi
- sare
- piper
- mărar
- 3 căței de usturoi
- un praf de făină
- ulei pentru prăjit
Legume la cuptor |
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- o vânătă
- un dovlecel
- ceapă roșie
- 3-4 căței de usturoi
- 2 ardei roșii
- 2 ardei verzi
- un ardei iute
- 5-7 roșii cherry
- verdeață (mărar, pătrunjel și busuioc)
- sare și piper
- boia de ardei
- ulei de măsline
Supă cu găluște
Supă cu găluște |
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de griș
- 1 lingură amidon
- 1 ceapă tocată mărunt
- sare, boia și piper
- 1 legătură pătrunjel
Pentru găluște amestecă făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță. După ce obții o pastă omogenă, formează găluștele cu lingura și pune-le în oală, la fiert. Lasă-le 5-10 minute la fiert. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă-le să mai stea 10 minute.
Spaghete Puttanesca
Spaghete Puttanesca |
- 350 g spaghete
- 65 ml ulei măsline extravirgin
- 4 căței de usturoi
- 800 g roșii decojite
- oregano, piper, sare
- pătrunjel
- 800 g morcovi
- 120 g tărâţe
- 100 ml ulei
- 80 g făină
- 20 g zahăr pudră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.