Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este 2 porții gata în 30 minute, 293 calorii per porție, 22 g grăsimi, 10 g carbohidrați. Pregatitil si voi.
Conopidă în stil oriental |
Ingrediente:
2 conopide mici
3 linguri ulei de măsline
1 lingură boia iute, 75 g spanac
4 linguri iaurt natur
2 lingurițe pastă de susan – tahini (vezi descriera mai JOS)
Zeama de la 1 lămâie, O mână din fiecare: pătrunjel, coriandru și mentă tocată
Mod de preparare:
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge conopida cu 2 linguri ulei
și presară condimentul. Dă la cuptor 20 minute sau până când se
pătrunde și începe să se rumenească. Adaugă spanacul uns cu uleiul rămas
și dă din nou la cuptor 5 minute.
2 Între timp, pentru a prepara vinegreta, combină iaurtul,
tahini, zeama de lămâie și verdeața. Servește conopida așezată pe spanac
cu sosul vinegreta (cititi mai JOS cum se face vinegreta)
Tahini (pastă de susan) făcut în casă
Tahini (pastă de susan) făcut în casă |
Ingrediente:
- 100 g seminţe de susan (cumparati in supermarkent)
- 50-70 ml ulei de măsline
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Căliţi maxim 5 minute seminţele de susan într-o tigaie antiaderentă. Atenţie, amestecaţi continuu să nu se ardă pentru că vor deveni foarte amare.
- Lăsaţi seminţele să se răcească complet, apoi măcinaţi-le cu o râşniţă electrică.
- Mutaţi pudra de susan obţinută în alt vas, adăugaţi uleiul şi un praf de sare şi mixaţi cu blenderul de mână până obţineţi o pastă fină şi omogenă.
- Tahini se poate păstra la frigider, într-un borcan cu capac chiar şi 2 luni.In ciuda retetei simple, sosul de vinegreta este de o savoare greu de egalat. Francezii au facut o adevarata obsesie pentru el si au creat zeci de variatii la reteta de baza. Noi ti-o recomandam pe cea autentica, al carei gust uimeste prin simplitatea si, totodata, intensitatea ei.Metoda de preparare:Intr-un bol de marime medie, pune otetul, sarea si amesteca bine. Adauga mustarul, amesteca bine din nou. Apoi, adauga uleiul de masline, amestecand incontinuu pana devine omogen. Adauga piper dupa gust si serveste.Ca sa-ti reuseasca de fiecare data sosul de vinegreta, respecta intotdeauna cantitatile de baza: 1 lingura de otet la 2 linguri de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.