Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Ca sa calesc ceapa astfel incat sa devina moale, eventual chiar
caramelizata, imi ia minim 45 minute, timp in care focul e la mic si se
amesteca des.
Ceapa la cuptor |
Modcdecpreparare:
- Se incinge cuptorul la 200C.
- Intr-o cratita larga se pune uleiul, ceapa taiata pestisori sau solzisori si se presara sare. Se amesteca sa se desfaca inelele de ceapa.
- Pana se incinge cuptorul se pune cratita pe foc si se caleste - cam 5 minute, doar pana ceapa pierde putin din volum si se aseaza mai bine in cratita.
- Se acopera cratita cu capac sau folie - sa fie cat mai etansa si se
baga la cuptor. Se lasa acolo cam 1 ora si 15 minute, amestecandu-se
dupa 25-30 minute de la introducere. Dupa amestecare aveti grija sa
nivelati stratul de ceapa ca sa fie egal si sa nu se arda pe margini.
- Pentru a o carameliza, scoateti capacul si o mai lasati la 200C, inca 15 minute, amestecand de 2-3 ori in acest timp. Va opriti cand are culoarea dorita, cam ca cea a cognacului.
- Dupa ce o scoateti din cuptor ceapa se poate condimenta. De data asta am pus sare dupa gust, am rasnit mult piper negru, 1/4 lingurita fulgi de chili si 1 lingurita cu varf oregano.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.