Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Krem a la Krem

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -  Adauga reteta ta.              O prajitura ce a facut furori in blogurile culinare! Am ales sa ma inspir dupa reteta  "Krem a la Krem", iar rezultatul a fost de nota 10 cu plus!
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem


Ingrediente:
pentru blat:
9 oua
9 linguri zahar
1,5 plicuri Creme Ole de ciocolata
pentru crema:
400 ml frisca lichida
400 ml lapte
2 plicuri Creme Ole de vanilie

pentru glazura:

3 linguri zahar
3 linguri apa
150 gr unt
150 gr ciocolata
3 linguri coniac

Mod de preparare:

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Adaugam plicurile de crema - praful din plic si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).
Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute. 
Cat se raceste  blatul preparam crema. Punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare.
Intindem  crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula.
Dam la frigider si pregatim glazura.Punem pe foc apa si zaharul. Cand s-a topit zaharul adaugam untul, ciocolata si coniacul. Amestecam pana la omogenizare.
Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.
Cu un cutit bine ascutit taiem cubulete. De fiecare data inainte sa taiem trecem cutitul prin jet de apa fierbinte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!