Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. O prajitura ce a facut furori in blogurile culinare! Am ales sa ma inspir dupa reteta "Krem a la Krem", iar rezultatul a fost de nota 10 cu plus!
Prajitura Krem a la Krem |
pentru blat:
9 oua
9 linguri zahar
1,5 plicuri Creme Ole de ciocolata
pentru crema:
400 ml frisca lichida
400 ml lapte
2 plicuri Creme Ole de vanilie
pentru glazura:
3 linguri zahar
3 linguri apa
150 gr unt
150 gr ciocolata
3 linguri coniac
Mod de preparare:
Separam
galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si
adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si
lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Adaugam plicurile de crema - praful din plic si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).
Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.
Cat se raceste blatul preparam
crema. Punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas
si mixam pana obtinem o crema tare.
Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula.
Dam la frigider si pregatim
glazura.Punem pe foc apa si zaharul. Cand s-a topit zaharul adaugam
untul, ciocolata si coniacul. Amestecam pana la omogenizare.
Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.
Cu un cutit bine ascutit taiem
cubulete. De fiecare data inainte sa taiem trecem cutitul prin jet de
apa fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.