Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Vă facem cunoștință cu un desert absolut delicios, o budincă de cocos pe care romanii o servesc cu precădere în perioada sărbătorilor de
Crăciun.
Budinca "Suvenir" |
Ingrediente:
- 2 cutii lapte de cocos
- 100 g amidon de porumb
- 1/2 linguriță sare
- 100 g zahăr tos
- scorțișoară - pentru decorat
Mod de preparare:
Adaugă laptele de cocos și amidonul într-o crăticioară și dă-le la foc mediu, amestecând cu telul să se omogenizeze. Adaugă zahărul și sarea. Amestecă din când în când, cu o spatulă de plastic, tot la foc mediu. După 2-3 minute, amestecă puternic cu telul, ca să nu formeze cocoloașe, în timp ce începe să dea în clocot. Oprește focul și toarnă budinca în vase mici pentru porții individuale. Lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi dă la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Scoate fiecare budinca în parte din forme, pe câte o farfurie și presară deasupra scorțișoară pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.