Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. O prajitura rafinata, cu gust
subtil de nuca si vanilie, o explozie de gust si arome. Ca orice prajitura de casa prajitura Alcazar ne
incanta cu gustul ei unic si bogat.
Prajitura Alcazar |
pentru foi:
9 albusuri
9 linguri zahar
18 linguri nuca macinata
un praf sare
pentru crema:
9 galbenusuri
18 linguri zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita extract vanilie
300 ml lapte
200 gr unt
2 linguri cacao
pentru glazura:
200 gr ciocolata amaruie
100 ml smantana pt frisca
50 gr unt
Mod de preparare:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin spumoase si nu se desprind de pe castron.
Adaugam zaharul, putin cate putin, si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam nuca macinata.
Amestecam cu o spatula, cu grija sa nu se lase bezeaua.
Impartim compozitia in trei si coacem trei foi, pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32/35)
Coacem pentru circa 10-15 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 grade.
Lasam foile sa se raceasca complet
apoi le intoarcem prima foaie cu fata in jos, direct in tava pe care
vom monta prajitura. Desprindem cu mare atentie hartia de copt.
Pregatim crema. Mixam
galbenusurile cu zaharul pana se albesc si capata consistenta cremoasa.
La final adaugam amidonul si mixam doar cat sa fie incorporat in
compozitie. Adaugam laptele fiert si punem compozitia la fiert, la foc
mic. amestecam continuu ca sa nu se lipeasca si cand incepe sa se
ingroase adaugam extractul de vanilie si o lasam deoparte sa se
racoreasca. Mixam untul si il incorporam in crema de vanilie rece, putin
cate putin.
Impartim crema in doua si in una din ele adaugam cacao. Intindem pe prima foaie crema de vanilie.
Asezam a doua foaie peste crema de vanilie, desprindem hartia de copt si apoi intindem peste ea crema de vanilie cu cacao.
Punem peste crema cu cacao cea de a
treia foaie. Intr-un vas punem ciocolata rupta cubulete, smantana
pentru frisca si untul, si le lasam la foc mic, amestecand continuu,
pana cand sunt complet topite. Turnam glazura peste prajitura.
Dam prajitura la frigider, de preferat peste noapte, si apoi o taiem cu un cutit pe care il trecem prin jet de apa fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.