Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Alcazar

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link Adauga reteta ta.               O prajitura rafinata, cu gust subtil de nuca si vanilie, o explozie de gust si arome. Ca orice prajitura de casa prajitura Alcazar ne incanta cu gustul ei unic si bogat.
Prajitura Alcazar

Prajitura Alcazar


Ingrediente:
pentru foi:
9 albusuri
9 linguri zahar
18 linguri nuca macinata
un praf sare
pentru crema:
9 galbenusuri
18 linguri zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita extract vanilie
300 ml lapte
200 gr unt
2 linguri cacao
pentru glazura:
200 gr ciocolata amaruie
100 ml smantana pt frisca
50 gr unt

Mod de preparare:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin spumoase si nu se desprind de pe castron.
Adaugam zaharul, putin cate putin, si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam nuca macinata.
Amestecam cu o spatula, cu grija sa nu se lase bezeaua.
Impartim compozitia in trei si coacem trei foi, pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32/35)
Coacem pentru circa 10-15 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 grade.
Lasam foile sa se raceasca complet apoi le intoarcem prima foaie cu fata in jos, direct in tava pe care vom monta prajitura. Desprindem cu mare atentie hartia de copt.
Pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si capata consistenta cremoasa. La final adaugam amidonul si mixam doar cat sa fie incorporat in compozitie. Adaugam laptele fiert si punem compozitia la fiert, la foc mic. amestecam continuu ca sa nu se lipeasca si cand incepe sa se ingroase adaugam extractul de vanilie si o lasam deoparte sa se racoreasca. Mixam untul si il incorporam in crema de vanilie rece, putin cate putin.
Impartim crema in doua si in una din ele adaugam cacao. Intindem pe prima foaie crema de vanilie.
Asezam a doua foaie peste crema de vanilie, desprindem hartia de copt si apoi intindem peste ea crema de vanilie cu cacao.
Punem peste crema cu cacao cea de a treia foaie. Intr-un vas punem ciocolata rupta cubulete, smantana pentru frisca si untul, si le lasam la foc mic, amestecand continuu, pana cand sunt complet topite. Turnam glazura peste prajitura.
Dam prajitura la frigider, de preferat peste noapte, si apoi o taiem cu un cutit pe care il trecem prin jet de apa fierbinte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!