Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Rețetele de post de la mănăstiri sunt foarte sănătoase, de aceea nu
trebuie să ne mirăm de ce călugării nu vizitează prea des spitalele, mai
ales cei tineri.
Iată câteva rețete de mâncăruri de post de la mănăstiri, pe care să le folosiți cu drag în acest post lung.
Mâncare mănăstirească de post |
Borș de bob
Borș de bob |
Ingredientele: jumătate kg de păstăi
verzi de bob, 1 ceapă, 1 morcov, 1 legătură de mărar, 1 cană de borș,
sare.
Mod de preparare: Legumele se taie bucățele mici și se pun la fiert în 2 litri de apă
împreună cu păstăile bob. Se fierbe până se înmoaie bine păstăile, se
adaugă borșul fiert înainte, se potrivește de sare și se pune peste
mărarul tocat mărunt. Se mai poate adăuga o lingură de ulei.
Ciorbă de fasole cu tarhon
Ciorbă de fasole cu tarhon |
Ingrediente: 500 de grame fasole boabe, 2 linguri de
făină, 2 cepe, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură tarhon, 1 vârf cuțit
bicarbonat de sodiu, 3 linguri ulei, oțet, sare.
Mod de preparare: Fasolea se lasă la înmuiat 3-4 ore în apă. Se fierbe apoi în trei
ape, se scurge, se clătește cu apă caldă și se pune într-o altă apă
fierbinte la fiert. Se pune uleiul într-o tigaie la încins, se presară
făina și se amestecă bine. Se pune ceapa la călit, iar când este gata se
acoperă cu apă și se mai lasă puțin la fiert. Se pune peste fasole, se
potrivește de sare și se pun tarhonul și pătrunjelul mărunțite. Se
acrește cu oțet.
Urzici cu hrean
Urzici cu hrean |
Ingrediente: 1 kg de urzici, 1 ceapă, 1 păstârnac, 1 morcov, 1 lingură
de mălai, ulei, 5 căței de usturoi, 2 linguri miez de nucă măcinată, 1
lingură hrean ras, sare.
Mod de preparare: Urzicile trebuie spălate în mai multe ape. Legumele se curăță, se
spală, se dau prin răzătoare și se pun la fiert cu urzicile. După ce
fierb urzicile, se strecoară, se scurg bine și se freacă cu mălaiul. Se
pun hreanul, sarea și usturoiul și se amestecă bine. Se pune compoziția
într-o tavă unsă cu ulei împreună cu o cană din apa în care au fiert
urzicile și se pun la cuptor până scad. Se servesc cu mămăliguță. Se pot
adăuga și nucile împreună cu hreanul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.