Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Un carpaccio de vita bun ti se topeste in gura si este absolut plin de aroma. Carpaccio inseamna carne cruda taiata in felii
foarte subtiri.
Carpacio de vita |
- Muschiul de vita se inveleste in plastic si se da la congelator pentru doua ore.
- Carnea se bate foarte repede inainte de a o felia, astfel incat sa capeti acea crusta contrastanta.
- Taie cinci felii subtiri de carne, aseaza peste ea o folie de aluminiu si bate-o cu fundul palmei.
- N-ai nevoie de foarte multa carne pentru acest antreu, doar cateva felii de persoana, numai sa te asiguri ca este vorba de o carne de calitate superioara.
- Daca iti este greu sa tai feliutele de carne, le poti cumpara gata taiate de prin hipermarketuri.
*** Daca nu te entuziasmeaza ideea de a consuma carne cruda, poti
incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si sa frigi carnea
pentru un minut, timp in care o intorci de mai multe ori pe toate
partile. Dupa ce ai fript-o taie feliute subtiri si bate-o usor cu podul
palmei.
Aseaz-o pe un platou si garniseste-o dupa plac. Poti folosi un mix de
salata, frunze de patrunjel, caju zdrobit ,ciuperci , masline, fasole
verde, etc., astfel incat sa obtii textura dorita dar si culoare in
farfurie.
Presara ulei de masline peste carpaccio de vita, un pic de sare
grunjoasa, piper proaspat macinat si stoarce putin suc dintr-o lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.