Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Dovlecelul mic, ratacit la frigider si folosit la "Bouyourdi".
Bouyourdi de post |
Ingrediente:
- 1 dovlecel mic
- 2 rosii carnoase
- 1 ardei gras
- 2 felii de branza feta
- 50 ml ulei de masline
- Sare si piper proaspat rasnit
- 1 lingurita oregano
- 50 gr mozzarella - bulgarasi mici
- Cascaval ras pentru deasupra
Mod de preparare:
Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc la gril. Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline, se pun feliile de dovlecel pe fundul vasului. Rosiile si ardeiul se spala, se curata si se taie cuburi de aproximativ aceeasi marime. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline, se amesteca. Jumatate din amestec se pune peste feliile de dovlecei. Deasupra se pune branza feta taiata in felii, piper, oregano si jumatate din cantitatea de ulei de masline. Se acopera branza cu amestecul ramas de rosii si ardei, se pun bulgarasii de mozzarella taiati in jumatati, asezonam cu piper, oregano si turnam restul de ulei de masline. Daca ne place putem sa punem putin cascaval ras deasupra. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Se serveste mancarea fierbinte cu felii de paine prajita. Sa va fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.