Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Costitele de porc sunt extrem de savuroase, sunt apreciate de toata
lumea. Ai mei le adora si le pregatesc adesea, la cuptor.
Recunosc, desigur cu un strop de modestie, ca tare bine le mai fac, uneori.
Costitele de porc |
- 500 g de coaste de porc
- 1 lingura cu varf de pasta de tomate
- 1 lingurita cu varf de miere de albine
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 200 ml de bere
- ½ lingurita de sare
- 1 lingurita vegeta de casa
- ½ lingurita de cimbru
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 varf de lingurita de piper macinat
- 1 varf de lingurita de boia iuteMod de preparare:
- Pentru inceput vom prepara sosul in care vom marina costita de porc: peste pasta de tomate adaugam sarea, vegeta de casa, cimbrul, boia de ardei dulce, piperul macinat, boia de ardei iute.
- Amestecam foarte bine, apoi adaugam mierea de albine si usturoiul. Amestecam din nou, pana obtinem o pasta de consistenta uniforma.
- Adaugam si uleiul, precum si putina bere si amestecam.
- Dupa ce am asezat costita de porc in tava, folosind sosul obtinut, ungem costita pe ambele parti, intr-un strat cat mai uniform.
Marinare si gatire:
- Turnam restul de bere in tava si acoperim tava cu folie de aluminiu.
- Costita trebuie sa stea la marinat, la rece, cel putin doua ore. Ideal este sa o lasam la marinat cel putin o noapte. Cu cat carnea sta mai mult in acest sos, cu atat condimentele patrund si mai bine carnea, fiind mai frageda si mai aromata.
- Dupa marinare punem carnea la cuptor, la o temperatura de 230-240 de grade Celsius, foc sus-jos, la cuptorul electric, iar la cuptorul pe gaz, foc aproape maxim. Verificam carnea dupa o ora daca mai trebuie sa mai lasam folia de aluminiu, pentru ca coastele sa se mai fragezeasca sau luam folia, pentru ca coastele sa se rumeneasca. Este gata cand este bine patrunsa si frumos rumenita.
Servirea:
Se scoate din cuptor si se asaza pe platou. Alaturi se pune muratura.
Eu am pus acum niste cartofi prajiti.
O bere rece completeaza minunat de bine aceste costite
Nu uitati ingredientul secret: presarati din belsug cu dragoste si cu 2-3 picaturi de bunatate!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.