Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Îți propunem prajituri de sarbatoare, un desert care, pe cât e de ușor de realizat, pe atât de repede va dispărea de pe platou!
Prăjituri de sărbătoare |
Pentru aluat:
3 ouă
100 g zahăr tos
50 g făină
50 g cacao
Pentru umplutură:
250 ml frișcă lichidă
1 plic de zahăr vanilat
50 ml lichior de ouă sau lichior de ciocolată
200 g căpșune - pentru ornat
1.Bate energic ouăle cu zahărul. Adaugă făina cernută împreună cu cacaua și amestecă.
2.Întinde aluatul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Coace 8 minute la 200 °C
3.Când e gata, scoate din tavă, îndepărtează hârtia și lasă la răcit. Taie cercuri micuțe de aluat cu ajutorul unui pahar.
4.Bate frișca lichidă - ținută în prealabil la frigider. Adaugă zahărul vanilat și lichiorul.
5.Unește blaturile decupate cu amestecul de frișcă.
6.Decorează prăjiturile de sărbătoare cu restul de frișcă și căpșune după gust.
Truc. Dacă vrei să dai complexitate cremei tale adaugă 3 gălbenușuri
bătute bine pe foc, la bain marie, împreună cu 3 linguri de zahăr. E
potrivită și pentru torturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.