Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
La noi acasa, supele crema sunt la mare
cautare. Astazi avem supa crema de praz.
Toata lumea a fost fericita, iar supa a fost mancata fara probleme.
Supa crema de praz |
Ingrediente:
- 4 fire medii praz
- 2 ardei grasi verzi
- 1 ardei gras rosu
- 2 cartofi
- 100 grame spanac verde
- 2 cub unt
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 1,5 l apa plata
- putin smantana naturala pentru servit
Mod de preparare:
- Se spala legumele si se curata de samburi, frunze uscate, coji, etc.
- Prazul se taie rondele se aseaza in oala - doar 3 tulpini de praz, ultima se pastreaza deoparte.
- Ardeiul verde se rupe bucati si se aseaza in oala.
- Cartofii se taie bucati si se adauga legumelor din oala.
- Se spala spanacul si se aseaza si el in oala
- Se adauga apa plata si se aseaza oala pe foc.
- Se fierbe totul cca 15 minute, pana cand legumele se inmoaie bine.
- Se ia oala de pe foc, se lasa 10 minute la racorit, dupa care se paseaza legumele, cu ajutorul unui mixer vertical - impreuna cu apa si se mixeaza 30 secunde, pana cand se obtine o compozitie fina si cremoasa.
- Se adauga untul taiat in bucati si se amesteca usor, pentru omogenizare.
- Separat, se taie rondele fine prazul ramas, iar ardeiul gras rosu se taie cubulete.
- Se incinge uleiul de masline, iar in acesta se pun la calit prazul si ardeiul gras rosu, pregatite mai sus.
- Dupa ce acestea s-au inmuiat, se condimenteaza, se scot si intr-un bol si se lasa la racorit.
- Supa de praz se potriveste de sare si piper, apoi se toarna in boluri.
- Supa se serveste fierbinte, garnisita cu legumele colorate calite si putin smantana si crutoane.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.