Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Un fel principal inedit care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare!
Ruladă de porc cu prune uscate |
800 g cotlet de porc
400 g carne tocată de porc
2 linguri cu smantana
3 căței de usturoi
10 prune uscate
1 măr mare
sare
piper
2 linguri de untură
1.Spală cotletul, desfă-l și bate carnea. Condimentează cu sare și piper.
2.Amestecă carnea tocată cu sare, piper, usturoi zdrobit și smantana.
3.Curăță mărul, îndepărtează semințele și taie în pătrățele. Spală prunele fără sâmburi și taie bucăți.
4.Umple cotletul cu amestecul de carne tocată, adaugă bucăți de fructe și rulează strâns cu o sfoară.
5.Rumeneste rulada în untură încinsă pe toate părțile. Stropește cu
200 ml de apă călduță, acoperă și introdu la cuptor, la 200 °C, pentru
60 de minute.
6.Spre finalul coacerii, ia capacul și lasă să se aurească.
7.Servește cu piure de cartofi/legume la cuptor și salată de muraturi.
Sfat: Stropește carnea de porc înainte să o bagi la cuptor cu un vin dulce. Friptura va avea un plus de personalitate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.