Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cea mai simpla si sigura metoda de a pregati coastele de porc in cuptor pana se desface carnea de pe os. Le glazurati si le bagati sub grillul
cuptorului.
Costite de porc la cuptor |
Mod de preparare:
- Dimensiunea tablei de coaste nu conteza in aceasta reteta, pregatiti ce cantitate doriti, pasii sunt aceiasi.
- Se aseaza costitele cu partea osoasa in sus. Daca nu a fost curatata
deja, veti vedea o pielita alba care acopera oasele. Introduceti varful
unui cutit sub ea si trageti pana vedeti ca incepe sa se desprinda.
Prindeti-o apoi cu mana si trageti-o de pe oase. Va veni cu totul jos,
destul de usor.
Daca e cazul, curatati coastele de grasimea in exces de deasupra. - Presarati coastele cu sare si piper negru pe ambele parti.
- Asezati coastele intr-o tava cu pereti care sa le cuprinda. Daca nu va intra tabla intr-o bucata in tava, o puteti taia in 2-3 bucati ca sa se potriveasca in tava voastra. Asezati costitele in tava cu partea osoasa in jos.
- Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 140C pana sunt facute - testati cu o furculita si cand simtiti ca intra usor in carne si daca trageti se desprinde de pe os, sunt gata. Trei ore a durat la foc mic.
- Scoateti carnea din cuptor si scurgeti grasimea din tava.
- Glazurati costitele deasupra cu sos dulce-iute. Daca nu le veti servi imediat le puteti lasa sa stea asa glazurate pana la servire, dar nu mai mult de 2 ore.
- Porniti cuptorul pe grill (la 220C) si introduceti tava la mijlocul cuptorului. Lasati sa se rumeneasca costitele si sosul sa se caramelizeze - maxim 5 minute.
- Taiati costitele intre oase si serviti-le cu sos dulce-iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.