Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este o budinca foarte cremoasa, contine o cantitate mica de orez si e
ingrosata cu faina de orez si putin amidon. Se prepara pe plita, dar la final este
rumenita sub grill pana prinde o crusta rumena destul de intensa care da
un gust de caramel si ars foarte placut.
Budinca de orez |
Ingrediente:
500 ml lapte gras
30 gr orez cu bob rotund
150 ml apa
30 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingura rasa faina de orez
1 lingurita amidon
1 lingurita apa de flori de portocal
1 priza sare
30 gr orez cu bob rotund
150 ml apa
30 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingura rasa faina de orez
1 lingurita amidon
1 lingurita apa de flori de portocal
1 priza sare
Mod de preparare:
- Se spala bine orezul in multe ape pana ramane apa curata pe el. Se pune intr-o craticioara impreuna cu cei 150 ml apa si se fierbe la foc mic, doar pana nu se mai vede apa pe el. Dureaza cam 10 minute, trebuie sa-l amestecati de 2-3 ori sa nu se lipeasca si la final orezul va fi umflat dar fiert doar al dente, se va mai simti usor tare in mijloc.
- Adagati peste orez laptele fierbinte si sarea. Se aduce laptele la fierbere.
- Cand incepe sa fiarba, dizolvati faina de orez si amidonul cu 1 lingura apa rece, apoi adaugati pe rand 5 linguri lapte fierbinte, amestecand dupa fiecare. Adaugati lichidul obtinut in lapte, incet, in timp ce amestecati cu un tel.
- Fierbeti budinca la foc mic, amestecand incet dar fara sa va opriti, timp de 10 minute. Budinca se va ingrosa un pic - nu va sta pe lingura, doar va lasa o pelicula groasa; se simte cam ca un iaurt de baut.
- Adaugati zaharul si mai amestecati inca 1 minut. Trageti oala de pe foc si adaugati apa de portocale.
- Puneti budinca in 3-4 forme ceramice - nu umpleti prea tare formele, lasati spatiu deasupra fiindca la copt budinca se umfla un pic - si dati-le la cuptor, sub grill, doar pana fac o crusta maronie si simtiti miros de caramel - cam 5 minute.
- Lasati budinca sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider cateva ore sa se mai intareasca. Cand o scoateti, daca o scuturati ar trebui sa se miste ca si raciturile, semn ca sub crusta rumena, budinca e cremoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.