Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Budinca de orez

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este o budinca foarte cremoasa, contine o cantitate mica de orez si e ingrosata cu faina de orez si putin amidon. Se prepara pe plita, dar la final este rumenita sub grill pana prinde o crusta rumena destul de intensa care da un gust de caramel si ars foarte placut.
Budinca de orez
Budinca de orez

Ingrediente:

500 ml lapte gras
30 gr orez cu bob rotund
150 ml apa
30 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingura rasa faina de orez
1 lingurita amidon
1 lingurita apa de flori de portocal
1 priza sare

Mod de preparare:

  1. Se spala bine orezul in multe ape pana ramane apa curata pe el. Se pune intr-o craticioara impreuna cu cei 150 ml apa si se fierbe la foc mic, doar pana nu se mai vede apa pe el. Dureaza cam 10 minute, trebuie sa-l amestecati de 2-3 ori sa nu se lipeasca si la final orezul va fi umflat dar fiert doar al dente, se va mai simti usor tare in mijloc.
  2. Adagati peste orez laptele fierbinte si sarea. Se aduce laptele la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, dizolvati faina de orez si amidonul cu 1 lingura apa rece, apoi adaugati pe rand 5 linguri lapte fierbinte, amestecand dupa fiecare. Adaugati lichidul obtinut in lapte, incet, in timp ce amestecati cu un tel.
  4. Fierbeti budinca la foc mic, amestecand incet dar fara sa va opriti, timp de 10 minute. Budinca se va ingrosa un pic - nu va sta pe lingura, doar va lasa o pelicula groasa; se simte cam ca un iaurt de baut.
  5. Adaugati zaharul si mai amestecati inca 1 minut. Trageti oala de pe foc si adaugati apa de portocale.
  6. Puneti budinca in 3-4 forme ceramice - nu umpleti prea tare formele, lasati spatiu deasupra fiindca la copt budinca se umfla un pic - si dati-le la cuptor, sub grill, doar pana fac o crusta maronie si simtiti miros de caramel - cam 5 minute.
  7. Lasati budinca sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider cateva ore sa se mai intareasca. Cand o scoateti, daca o scuturati ar trebui sa se miste ca si raciturile, semn ca sub crusta rumena, budinca e cremoasa.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!