Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tort de orez cu cocos si fructe

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.              Este un tort atipic, in sensul ca nu e format din straturi alternante de blat si creme, ci unul dens, cremos si bun la gust, mai ales ca desertul de baza, si anume orezul cu lapte, este preferatul meu. A fost tare gustos si va ramane pe lista me-a de favorite!
Tort de orez cu cocos si fructe

Tort de orez cu cocos si fructe

INGREDIENTE:

  • 1 l lapte dulce
  • 250 g orez alb
  • 1 praf sare
  • seminte de vanilie
  • 4 linguri cu nuca de cocos rasa
  • 150 g zahar brut
  • 200 g ananas taiat cuburi
  • 200 g caise din compot,taiate cuburi
  • 200 g capsuni proaspete, taiate cuburi
  • 500 ml smantana grasa pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 80 g zahar pudra
  • pentru ornat
  • frisca proaspata
  • fructe

MOD DE PREPARARE:

Intr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam sa mai fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam la racit.

Intre timp, punem gelatina la hidratat, in zeama de compot. Lasam aproximativ 5-6 minute, apoi o incorporam in orezul fierbinte. Lasam sa se raceasca.

Batem smantana pana capata consistenta, adaugam zaharul pudra si mixam inca un pic. Dam la rece.

Fructele le tocam cubulete si le lasam la scurs.

Intr-un castron, amestecam orezul cu lapte - racit - cu fructele scurse. Adaugam frisca rece din frigider si incepem sa o incorporam.

Pregatim o forma de copt tapetata cu folie alimentara, turnam compozitia si acoperim. Dam la rece pentru cateva ore bune, ca sa se inchege bine tortuletul.

Scoatem de la rece, ornam cu restul de frisca si presaram nuca de cocos coapta un pic in cuptor, ornam cu fructe. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.

Este un tort absolut delicios.

PS:

Folositi orez cu bobul mare, ca sa iasa cremos orezul. Nu il lasati la fiert prea mult, sa iasa un pic "zemos".
Puteti folosi si fructe uscate sau fistic, alune zdrobite.
Folositi smantana adevarata si grasa.
Coacetiun pic nuca de cocos in cuptor, va avea un gust si mai bun,
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!