Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Este un tort atipic, in sensul ca nu e format din straturi
alternante de blat si creme, ci unul dens, cremos si bun la gust,
mai ales ca desertul de baza, si anume orezul cu lapte,
este preferatul meu. A fost tare gustos si va ramane pe lista me-a de favorite!
Tort de orez cu cocos si fructe |
INGREDIENTE:
- 1 l lapte dulce
- 250 g orez alb
- 1 praf sare
- seminte de vanilie
- 4 linguri cu nuca de cocos rasa
- 150 g zahar brut
- 200 g ananas taiat cuburi
- 200 g caise din compot,taiate cuburi
- 200 g capsuni proaspete, taiate cuburi
- 500 ml smantana grasa pentru frisca
- 10 g gelatina
- 80 g zahar pudra
- pentru ornat
- frisca proaspata
- fructe
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas, punem la fiert laptele, cu
un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se
prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de
cocos. Lasam sa mai fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il
lasam la racit.
Intre timp, punem gelatina la hidratat, in zeama de compot. Lasam aproximativ 5-6 minute, apoi o incorporam in orezul fierbinte. Lasam sa se raceasca.
Batem smantana pana capata consistenta, adaugam zaharul pudra si mixam inca un pic. Dam la rece.
Fructele le tocam cubulete si le lasam la scurs.
Intr-un castron, amestecam orezul cu lapte - racit - cu fructele scurse. Adaugam frisca rece din frigider si incepem sa o incorporam.
Pregatim o forma de copt tapetata cu folie alimentara, turnam compozitia si acoperim. Dam la rece pentru cateva ore bune, ca sa se inchege bine tortuletul.
Scoatem de la rece, ornam cu restul de frisca si presaram nuca de cocos coapta un pic in cuptor, ornam cu fructe. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.
Este un tort absolut delicios.
Intre timp, punem gelatina la hidratat, in zeama de compot. Lasam aproximativ 5-6 minute, apoi o incorporam in orezul fierbinte. Lasam sa se raceasca.
Batem smantana pana capata consistenta, adaugam zaharul pudra si mixam inca un pic. Dam la rece.
Fructele le tocam cubulete si le lasam la scurs.
Intr-un castron, amestecam orezul cu lapte - racit - cu fructele scurse. Adaugam frisca rece din frigider si incepem sa o incorporam.
Pregatim o forma de copt tapetata cu folie alimentara, turnam compozitia si acoperim. Dam la rece pentru cateva ore bune, ca sa se inchege bine tortuletul.
Scoatem de la rece, ornam cu restul de frisca si presaram nuca de cocos coapta un pic in cuptor, ornam cu fructe. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.
Este un tort absolut delicios.
PS:
Folositi orez cu bobul mare, ca sa iasa cremos orezul. Nu il lasati la fiert prea mult, sa iasa un pic "zemos".
Puteti folosi si fructe uscate sau fistic, alune zdrobite.
Folositi smantana adevarata si grasa.
Coacetiun pic nuca de cocos in cuptor, va avea un gust si mai bun,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.