Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Conopida in
stil chinezesc. Am servit-o alaturi de un orez cu
legume si cu niste sos chilli! Poate fi si o minunata reteta. Asadar o reteta pe care sa o incercati.
Conopida cu garnitura de orez |
Ingrediente:
1 conopida mare
200 ml apa
un praf ghimbir
2 linguri faina
2 linguri amidon
3-4 linguri sos soia
2 linguri sos worchester
Mod de preparare:
Fierbem orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.
Desfacem conopida bucati si o spalam.
Punem conopida intr-un vas, o acoperim cu apa, adaugam putina sare si o fierbem circa 10 minute, doar cat sa se inmoaie putin.
Cat fierbe conoida scurgem orezul de excesul de apa, il punem intr-un vas si adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt.
Intr-un castron punem apa,
sosul de soia, sosul worchester, faina, amidonul si le amestecam pana
obtinem un aluat putin mai gros ca cel de clatite. Scurgem conopida si o
trecem prin aluat.
Intr-o tigaie turnam uleiul de orez.
Cand uleiul de
orez este bine incins punem conopida data prin aluat. NOTA BENE: - Folsiti uleiul de orez e ideal
pentru prajit! Nu scoate nici fum, nici nu miroase.
Prajim rapid pe toate partile pana se rumeneste frumos.
Asezam orezul pe un platou si conopida deasupra. Plusati din abundenta cu sweet chilli souce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.