Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Când ai poftă să mănânci ceva absolut delicios dar nu vrei să
petreci prea mult timp gătind, cartofii dublu copți sunt o soluție
perfectă. De unde mai pui că nu sunt scumpi deloc! O minunăție de rețetă
pe placul tuturor!
Cartofi copți de două ori |
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 8 felii de bacon
- 230 g smântână
- 60-120 ml lapte
- 4 linguri unt
- 50 g cașcaval ras
- 8 cepe verzi
- sare și piper după gust
Mod De Preparare:
Cartofi copți de două ori – cea mai gustoasă versiune de cartofi copți!
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Spală cartofii și dă-i la copt o oră. Între timp, prăjește bacon-ul. Când s-a făcut, lasă-l la răcit, scurge de grăsime și apoi rupe-l bucățele mici.
- Scoate cartofii după ce trece ora dată, lasă-i un pic la răcit - circa 10 minute.
- Taie-i pe lung în 2 jumătăți și scobește-i de miez - cam cât să mai lași doar un pic de cartof până ajungi la coajă
- Pune într-un castron miezul, adaugă peste smântâna, jumătate din cantitatea de ceapă, untul, jumătate din cantitatea de cașcaval. Amestecă bine cu un mixer și, în același timp adaugă lapte treptat. Nu trebuie să pui prea mult, ca să nu obții o umplutură prea lichidă. Asezonează cu sare și piper.
- Pune umplutura înapoi în cartofi. Presară deasupra restul de cașcaval, ceapă și bacon.
- Dă la cuptor iar, 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.