Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Cartofii copti cu salata de ierburi aromate pot servi drept preparat
pentru un mic dejun mai sofisticat, si, ca si garnitura la diverse
feluri de carne.
Cartofi copti cu salata de ierburi aromate |
Ingrediente:
1kg cartofi mai mici
o lingura boabe de coriandru
sare
piper
4 linguri ulei
Pentru salata:
cateva frunze de salata verde
1/2 legatura de busuioc
1/2 legatura de patrunjel verde
cateva frunze de macris
2 fire de menta
2 catei de usturoi
o ceapa rosie
6 linguri otet
3 linguri ulei
zahar
80g branza telemea.
Mod de preparare:
Se spala cartofii, se scurg bine,
se ung cu ulei si pe urma se tavalesc printr-un amestec de sare, piper
si boabe de coriandru pisate. Se pun intr-o tava, se baga la cuptor si
se coc 45-50 de minute. Se curata salata si se spala, se spala toate
verdeturile si se scutura bine de apa. Se aleg frunzele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
Se prepara o marinata din doua linguri de otet, ulei, sare si piper, se
toarna peste verdeturi, se amesteca bine si deasupra se presara
telemeaua faramitata. Se stropesc cartofii copti cu restul de otet si se
servesc cu salata.
Se va servi cu sosul preferat si. langa un fel de carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.