Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. M-am gandit ca e momentul perfect sa va mai
postez cateva retete. Asa ca reteta de Fasole cu Sos de Rosii si Mamaliga cremoasa e perfecta! Pentru reteta asta folositi, fasole gata fiarta din conserva. Spor la treaba!
Fasole cu Sos de Rosii si Mamaliga cremoasa |
- fasole - 250 grame
- rosii din conserva - 250 grame
- morcovi - 1 bucata
- ceapa - 1 bucata
- patrunjel - 1/2 legatura
- boia iute - 1/2 lingurita
- foi de dafin - 2 foi
- usturoi - 2 catei
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- malai - 300 grame
- apa - 1 litru si 200 ml
- unt - 30 grame
- parmezan - 50 grame
- sare grunjoasa - 1 lingurita
Mod de preparare:
Fasolea::
- Incingem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim ceapa si morcovul pentru 10 minute.
- Adaugam conserva de rosii cuburi si foile de dafin. Lasam sa fiarba pentru 10 minute.
- Apoi punem fasolea din conserva, sare, piper, boia de ardei iute si usturoi trecut prin presa. Dupa inca 10 minute gustam si mai adaugam condimente daca e cazul si oprim focul. Adaugam patrunjelul si e gata.
Mamaliga::
- Punem apa la fiert impreuna cu sarea grunjoasa si o lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
- Cand apa da in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam cu un tel.
- Lasam sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute pana cand mamaliga se ingroasa.
- Adaugam parmezanul ras, untul, amestecam bine si oprim focul.
- Servim fasolea impreuna cu mamaliga cremoasa.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.