Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Sarmalute de
post umplute cu porumb spart – o delicatesa, gatit la cuptor, in vas de lut. O reteta vegana foarte gustoasa si usor
de preparat.
Sarmale cu pasat de porumb |
- 300 g pasat de porumb
- 200 g ceapa tocata
- 200 g morcov ras pe razatoarea mare
- 50 ml ulei
- sare, piper
- 30 g samburi de dovleac
- o mana de frunza tocata de patrunjel
- 200 ml suc de rosii
Mod de preparare:
Am curatat ceapa si morcovul si le-am dat, pe rand, pe razatoarea
mare. Am tocat din cutit samburii de dovleac ca sa fie mai
marunti. Am ales o tigaie incapatoare si am calit ceapa in ulei cu un
praf de sare, pana ce a devenit usor sticloasa - fara sa o prajesc. Am
pus si morcovul ras si am continuat calirea alte 3-4 minute. In aceasta
etapa morcovul se inmoaie usor si isi intensifica culoarea si aroma.
In final am pus si pasatul clatit in mai multe ape ca sa iasa cojitele si alte impuritati si am amestecat bine totul.
Am turnat 200 ml de apa si l-am lasat sa fiarba incet
cateva minute, pana ce s-a absorbit tot lichidul. Boabele de porumb
trebuie sa fie fierte pe o treime. Restul se va desavarsi mai tarziu, in
sarmale. Am asezonat bine de tot cu sare si piper negru proaspat
macinat. Am stins focul si am tras tigaia deoparte.
Am tocat o mana de patrunjel verde si am presarat-o peste compozitia de pasat.
Cum se invelesc:
Varza murata cu foi subtiri,
numai bune pentru sarmale.
Le-am indepartat cu cutitul nervurile groase si apoi le-am
portionat. Cotoarele nu se arunca pentru ca avem nevoie de ele mai
incolo! Taiati bucatile de foaie de varza dupa ce dimensiuni doriti si va plac. Eu le-am facut medii, cam de 12 x 14 cm.
Pe fiecare foaie decupata am pus cate o lingura de umplutura de
pasat, apoi am rulat sarmaua si i-am indesat capetele.
Rand pe rand am asezat sarmalele cu pasat intr-un castron.
Cum se fierb:
Am tocat marunt cotoarele si resturile ramase de la croirea foilor de varza.
Am
presarat o mana de verdeata tocata si am incheiat cu varza tocata.
Nu mi-a mai ramas decat sa torn niste suc de rosii si sa completez lichidul cu apa, pana la nivelul sarmalelor - nu trebuie
sa fie scufundate complet. Deoarece aceste sarmale sunt destul de
dietetice am picurat o lingura de ulei la suprafata lor.
Am acoperit vasul roman cu capacul din dotare.
Am incins cuptorul la 170 C si am
bagat vasul cu sarmale la copt. Le-am lasat o ora la 170 C si apoi am
redus temperatura la 160 C si le-am mai copt alte 2 ore. In total am
gatit aceste sarmale cu pasat timp de 3 ore…. incetisor, cum trebuie.
Varza trebuie sa se topeasca in gura, nu sa te chinui sa o tai cu
lingura sau furculita. La sarmale nici nu se pun cutite la masa.
Lasati acolo pana dimineata, sa se raceasca incet.
Am presarat sarmalele cu putina verdeata si gata… la masa!
Servire:
Am scos cu grija sarmalele si le-am asezat pe farfurii. Sunt foarte fragede!
Puteti sa
faceti o mamaliga calda, aburinda, pe post de garnitura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.