Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Pastrama de pui facuta in casa este minunata pentru sandvisuri. M-am dus direct la congelator, am scos un piept de pui si l-am
pregatit! Am fost foarte incantat de rezultat, un aperitiv de exceptie,
cu mult mai gustos decat preparatele similare din comert!
Pastrama din piept de pui |
1 piept pui
cateva boabe ienibahar
cateva foi dafin
1 lingurita sare
3 linguri sos soia
1 lingura boia dulce
Mod de preparare:
Desfacem pieptul
de pui in doua. Il punem intr-un vas si il acoperim cu apa. Adaugam
sare, boabe de ienibahar si foi de dafin. Daca il vreti mai picant
puneti si boabe de piper. Acoperiti cu folie alimentara si dati la
frigider pentru 24 ore.
Dupa
24 ore scoatem pieptul de pui din marinata si presaram boiaua si sosul
de soia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la rece pentru inca 24 ore
timp in care il mai intoarcem de 1-2 ori si pe partea cealalta ca sa se
patrunda bine.
Scoatem pieptul de pui si il legam strans cu sfoara alimentara astfel incat sa formam doua rulouri. Punem rulourile in tava.
Acoperim
cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic pentru aproximativ o
ora. Dupa o ora indepartam folia, stropim cu sucul format in tava si mai
lasam inca jumatate de ora. Lasam sa se raceasca, indepartam sfoara si taiem felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.