Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ce va propun azi? O rulada de
cascaval, care se face foarte repede si are o multime de arome si nuante
dar totusi, pe cat pare de sofisticata, se face foarte foarte usor si e
gata in aproximativ o ora!
Rulada de cascaval cu umplutura de carnaciori |
Ingrediente pentru umplutura:
– o ceapa mare
– 3-4 catei de usturoi
– 1 ardei kapia, taiat marunt
– 200g ciuperci
– 1 ou
– 2 linguri smantana
– 4 linguri pesmet
– 500g carnaciori proaspeti
– 3 linguri ulei
Mai intai incingem uleiul intr-o tigaie mare si calim ceapa si ardeiul, ambele
taiate marunt. Dupa 1-2 minute, punem si carnea din interiorul
carnaciorilor,
amestecam bine si le calim toate impreuna, pana carnea isi schimba
culoarea. Punem ciupercile taiate marunt si lasam la foc mare 5-7 min
sau pana si ciupercile sunt gata. Condimentam dupa gust cu sare si
piper, apoi tragem de pe foc si amestecam oul, smantana si pesmetul. La final, trevem totul prin
blender, ca sa avem o pasta.
Ingrediente pentru foaia de cascaval:
– 450g cascaval dat pe razatoarea mare
– 5 oua (4 daca sunt mari)
– sare si piper dupa gust
– 450g cascaval dat pe razatoarea mare
– 5 oua (4 daca sunt mari)
– sare si piper dupa gust
Pana pregatim umplutura, nu uitam sa incingem cuptorul la 180° si
tapetam cu unt si hartie de copt o tava mare, de 25x30cm cel putin.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru foaie si turnam totul
in tava, nivelam cu spatula si dam la cuptor 20 min. Cand foaia e
rumenita frumos, o rasturnam peste un prosop curat si rulam strans,
asfel incat partea in care se vad bucatile de cascaval sa fie deasupra. Lasam foaia in
prosop 10-15 minute pana terminam umplutura, apoi punem umplutura la
mijloc, nivelam frumos si rulam cat de strans putem. Invelim rulada in
folie de aluminiu, o reasezam in tava si o dam la cuptor 40 min.
Lasam intai rulada sa se raceasca la temperature camerei, apoi o dam
la rece cel putin 10-12 ore. Sa va fie de bine si mult spor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.