Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

7 retete simple si gustoase

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.              Usor de facut si foarte gustoase, pastele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mancare.
7 retete simple si gustoase

Paste cu bacon, ciuperci si pesto

Paste cu bacon, ciuperci si pesto

Ingrediente:


  • 400g penne
  • 250g ciuperci mici decojite
  • 8 felii de bacon afumat
  • 4 linguri pesto
  • 200ml smantana
  • O mana de busuioc proaspat

Mod de preparare:


Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti-le si pastrati o cana din apa scursa.
Intr-o tigaie prajiti baconul taiat cubulete si ciupercile taiate felii, fara ulei. Dati focul tare sa nu lase zeama. Dupa 5 minute sau dupa ce ambele s-au aurit, puneti pastele in tigaie impreuna cu apa si amestecati, lasati un minut. Luati de pe foc, adaugati smantana apoi pesto si amestecati impreuna, puneti putin piper. Gustati daca trebuie sare, de obicei baconul este destul de sarat. Presarati deasupra frunze de busuioc.

Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Ingrediente:


  • -250-300 gr spaghete
  • -350-400 gr smantana
  • -250 gr bacon
  • -2 galbenusuri
  • -sare
  • piper

Mod de preparare:
Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. In timpul aceasta taiem feliute baconul si il calim in putin ulei de masline. Smantana o amestecam cu cele doua galbenusuri, condimentam cu sare si piper. Cand sunt fierte pastele le scurgem si le trecem repede sub un jet de apa rece. Punem pastele inapoi in vasul in care au fiert, adaugam amestecul de smantana si baconul calit, mai condimentam cu sare si piper daca e nevoie si lasam la foc mic amestecand mereu pana incep sa se faca ouale.
Se serveste cu parmesan ras si de ce nu si cu un pahar de vin alb. Pofta buna!

Paste bolognesse gratinate

Paste bolognesse gratinate

Ingrediente:


  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov potrivit
  • 1 telina mica
  • eu am pus albitura
  • 1/2 kg carne tocata porc si vita
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 4 catei mari de usturoi
  • patrunjel
  • 3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 5 rosii mari pasate
  • foi de dafin
  • 1 lgt boia
  • 1 lgt curry
  • un praf de nucsoara
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • piper
  • ulei de masline
  • 400 gr penne
  • parmezan
  • branza rasa

    Mod de preparare:

    Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele: curry, boia, nucsoara, busuioc, oregano si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minte dupa care stingem cu vin si mai lasam inca pe atat. Punem la fiert apa cu sare, coriandru, foi de dafin, oregano, 1 catel de usturoi, mix de curry si cand clocoteste punem pastele. Amestecam in ele sa nu se prinda si le fierbem al dente. Le strecuram si le adaugam in compozitia de carne fierbinte. Putem sa le servim si separat cu parmezan deasupra sau le putem pregati pentru gratinat in felul urmator: dupa ce le-am amestecat cu sosul le asezam intr-o tava, le presaram cu branzeturi si dam la cuptorul incalzit vreo 20 min sa se gratineze. Din cantitatile de mai sus am facut doua portii de spaghete cu sos separat si a doua zi am facut din restul de carne si 1/2 pachet de paste scurte la cuptor.

    Paste cu usturoi si chilli

    Paste cu usturoi si chilli

    Ingrediente:


    • -200g spaghete
    • -2 catei usturoi
    • -2 sau 3 linguri ulei de masline
    • -parmezan dupa gust
    • -chilli dupa gust
    • -sare
    • -piper
    • -origano
    • -patrunjel verde

      Mod de preparare:

      Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.

      Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda.

      Cand spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se evapora toata apa.

      Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde. Pofta buna!

      Paste amore

      Paste amore

      Ingrediente::

      • 300g paste
      • Jumatate piept pui
      • 100g hasme tocate
      • 2 catei usturoi tocati
      • 2 linguri ulei masline
      • O ceasca vin alb sec
      • O frunza dafin
      • Coaja de la o lamaie mica
      • O lingurita cimbru si rozmarin
      • 4 rosii
      • O ceasca smantana
      • O ceasca parmezan ras
      • O lingura de patrunjel tocat
      • busuioc
      • oregano
      • Sare
      • piper

        Mod de preparare:

        Puneti pastele la fiert comform instructiunilor de pe pachet, scurgeti si lasati deoparte.
        Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa si usturoiul, amestecand pana se rumenesc putin. Adaugati puiul dat intr-un clocot in prealabil, taiat bucatele. Amestecati pana se rumeneste.
        Adaugati vinul, coaja de lamaie rasa, cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin. Fierbeti fara capac pana cand compozitia incepe sa scada.
        Intr-o oala cu apa fierbinte, lasati rosiile pentru 3 minute, taiate in forma de cruce la coada. Scurgeti apa, lasati-le sub un jet de apa rece, apoi decojiti-le, scoateti samburii si taiati-le marunt.
        In sosul de carne adaugati smantana, amestecati bine pana se ingroasa. Adaugati rosiile, condimentati. Lasati pana se ingroasa, adaugati spaghetele, patrunjelul, busuiocul si oregano, amestecati bine. Luati de pe foc, serviti cald, cu parmezan presarat deasupra.

        Paste cu chiftele din cârnați

        Paste cu chiftele din cârnați

        Ingrediente:


        • • cârnați proaspeți
        • • o ceapă albă
        • • o conservă de roșii
        • • usturoi
        • • busuioc proaspăt
        • • o linguriță de zahăr
        • • ulei de măsline
        • • sare
        • piper

          Mod de preparare:

          În congelator meu așteptau cuminți niște cârnați proaspeți făcuți de sora mea și pe care i-am păstrat pentru o rețetă care mi-a făcut cu ochiul cam de multișor.
          Ceapa, usturoiul și busuiocul le-am tocat, apoi am scos carnea din membrană puțin câte puțin și din ea am format chiftelele. Nu e nevoie să adăugăți nimic în carne, fiind deja condimentată.
          Am încins într-o oală uleiul, am călit chiftele pe toate părțile până s-au rumenit frumos, am adăugat legumele și puțin busuioc tocat, apoi am turnat roșiile din conservă și le-am lăsat să fiarbă la foc mic cam o jumătate de oră - pe gustate. La final am adăugat restul de busuioc tocat, lingurița de zahăr și am sărat și piperat sosul.
          Pastele le-am fiert și le-am amestecat cu sosul. Au fost delicioase!
          Să aveți poftă bună!

          Paste la tigaie

          Paste la tigaie

          Ingrediente:


          • - jumatate pachet spaghetti
          • - unt/ulei de masline
          • - 4-5 felii sunca de curcan
          • - 200 grame cascaval ras
          • - sos rosii
          • - un ou
          • - condimente si plante aromatice: 3 foi de dafin
          • piper
          • busuioc
          • o lingura mare de rozmarin macinat
          • marar
          • - sare

            Mod de preparare:

            O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca. Puneti apa la fiert impreuna cu foile de dafin, sarea, piperul si rozmarinul macinat. Dupa ce fierbe, adaugati pastele intregi si lasati-le cam 7-8 minute, pana se patrund. Nu trebuie sa se faca de tot, pentru ca vor deveni prea moi.
            Scurgeti apa in care au fiert pastele si puneti-le inapoi pe foc, impreuna cu ulei-ul de masline. Atentie, trebuie amestecate pentru ca tind sa se prinda. Daca vi se pare ca n-aveti suficient timp intre operatiuni, indepartati tigaia de pe foc.
            Adaugati oul, apoi sunca taiata cubulete, cam un sfert din cascavalul ras si sosul de rosii. Pastele vor capata o consistenta deosebita. In final, adaugati si busuiocul si mararul.
            Se serveste cu restul de cascaval ras deasupra.
            Incercat-il!
Sal
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!