Ingrediente:
- 400g penne
- 250g ciuperci mici decojite
- 8 felii de bacon afumat
- 4 linguri pesto
- 200ml smantana
- O mana de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti-le si pastrati o cana din apa scursa.
Intr-o tigaie prajiti baconul taiat cubulete si ciupercile taiate
felii, fara ulei. Dati focul tare sa nu lase zeama. Dupa 5 minute sau
dupa ce ambele s-au aurit, puneti pastele in tigaie impreuna cu apa si
amestecati, lasati un minut. Luati de pe foc, adaugati smantana apoi
pesto si amestecati impreuna, puneti putin piper. Gustati daca trebuie
sare, de obicei baconul este destul de sarat. Presarati deasupra frunze
de busuioc.
Ingrediente:
- -250-300 gr spaghete
- -350-400 gr smantana
- -250 gr bacon
- -2 galbenusuri
- -sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. In timpul aceasta
taiem feliute baconul si il calim in putin ulei de masline. Smantana o
amestecam cu cele doua galbenusuri, condimentam cu sare si piper. Cand
sunt fierte pastele le scurgem si le trecem repede sub un jet de apa
rece. Punem pastele inapoi in vasul in care au fiert, adaugam amestecul
de smantana si baconul calit, mai condimentam cu sare si piper daca e
nevoie si lasam la foc mic amestecand mereu pana incep sa se faca ouale.
Se serveste cu parmesan ras si de ce nu si cu un pahar de vin alb. Pofta buna!
Ingrediente:
- 2 cepe rosii
- 2 cepe albe
- 1 morcov potrivit
- 1 telina mica
- eu am pus albitura
- 1/2 kg carne tocata porc si vita
- 1 pahar vin rosu sec
- 4 catei mari de usturoi
- patrunjel
- 3 linguri pasta concentrata de tomate
- 5 rosii mari pasate
- foi de dafin
- 1 lgt boia
- 1 lgt curry
- un praf de nucsoara
- cimbru
- oregano
- busuioc
- piper
- ulei de masline
- 400 gr penne
- parmezan
- branza rasa
Mod de preparare:
Dam prin masina de tocat
ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele
macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele: curry, boia, nucsoara,
busuioc, oregano si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem
rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minte dupa care
stingem cu vin si mai lasam inca pe atat. Punem la fiert apa cu sare,
coriandru, foi de dafin, oregano, 1 catel de usturoi, mix de curry si
cand clocoteste punem pastele. Amestecam in ele sa nu se prinda si le
fierbem al dente. Le strecuram si le adaugam in compozitia de carne
fierbinte. Putem sa le servim si separat cu parmezan deasupra sau le
putem pregati pentru gratinat in felul urmator: dupa ce le-am amestecat
cu sosul le asezam intr-o tava, le presaram cu branzeturi si dam la
cuptorul incalzit vreo 20 min sa se gratineze. Din cantitatile de mai
sus am facut doua portii de spaghete cu sos separat si a doua zi am
facut din restul de carne si 1/2 pachet de paste scurte la cuptor.
Ingrediente:
- -200g spaghete
- -2 catei usturoi
- -2 sau 3 linguri ulei de masline
- -parmezan dupa gust
- -chilli dupa gust
- -sare
- -piper
- -origano
- -patrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.
Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se
pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun
usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat
usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda.
Cand
spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze
o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se
sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se
evapora toata apa.
Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde. Pofta buna!
Ingrediente::
- 300g paste
- Jumatate piept pui
- 100g hasme tocate
- 2 catei usturoi tocati
- 2 linguri ulei masline
- O ceasca vin alb sec
- O frunza dafin
- Coaja de la o lamaie mica
- O lingurita cimbru si rozmarin
- 4 rosii
- O ceasca smantana
- O ceasca parmezan ras
- O lingura de patrunjel tocat
- busuioc
- oregano
- Sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti pastele la fiert comform instructiunilor de pe pachet, scurgeti si lasati deoparte.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa si usturoiul, amestecand
pana se rumenesc putin. Adaugati puiul dat intr-un clocot in prealabil,
taiat bucatele. Amestecati pana se rumeneste. Adaugati vinul, coaja
de lamaie rasa, cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin. Fierbeti fara
capac pana cand compozitia incepe sa scada. Intr-o oala cu apa
fierbinte, lasati rosiile pentru 3 minute, taiate in forma de cruce la
coada. Scurgeti apa, lasati-le sub un jet de apa rece, apoi decojiti-le,
scoateti samburii si taiati-le marunt. In sosul de carne adaugati
smantana, amestecati bine pana se ingroasa. Adaugati rosiile,
condimentati. Lasati pana se ingroasa, adaugati spaghetele, patrunjelul,
busuiocul si oregano, amestecati bine. Luati de pe foc, serviti cald,
cu parmezan presarat deasupra.
Ingrediente:
- • cârnați proaspeți
- • o ceapă albă
- • o conservă de roșii
- • usturoi
- • busuioc proaspăt
- • o linguriță de zahăr
- • ulei de măsline
- • sare
- piper
Mod de preparare:
În congelator meu așteptau
cuminți niște cârnați proaspeți făcuți de sora mea și pe care i-am
păstrat pentru o rețetă care mi-a făcut cu ochiul cam de multișor.
Ceapa, usturoiul și busuiocul le-am tocat, apoi am scos carnea din
membrană puțin câte puțin și din ea am format chiftelele. Nu e nevoie să
adăugăți nimic în carne, fiind deja condimentată. Am încins într-o
oală uleiul, am călit chiftele pe toate părțile până s-au rumenit
frumos, am adăugat legumele și puțin busuioc tocat, apoi am turnat
roșiile din conservă și le-am lăsat să fiarbă la foc mic cam o jumătate
de oră - pe gustate. La final am adăugat restul de busuioc tocat,
lingurița de zahăr și am sărat și piperat sosul. Pastele le-am fiert și le-am amestecat cu sosul. Au fost delicioase! Să aveți poftă bună!
Ingrediente:
- - jumatate pachet spaghetti
- - unt/ulei de masline
- - 4-5 felii sunca de curcan
- - 200 grame cascaval ras
- - sos rosii
- - un ou
- - condimente si plante aromatice: 3 foi de dafin
- piper
- busuioc
- o lingura mare de rozmarin macinat
- marar
- - sare
Mod de preparare:
O reteta absolut grozava,
din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.
Puneti apa la fiert impreuna cu foile de dafin, sarea, piperul si
rozmarinul macinat. Dupa ce fierbe, adaugati pastele intregi si
lasati-le cam 7-8 minute, pana se patrund. Nu trebuie sa se faca de tot,
pentru ca vor deveni prea moi. Scurgeti apa in care au fiert
pastele si puneti-le inapoi pe foc, impreuna cu ulei-ul de masline. Atentie, trebuie amestecate
pentru ca tind sa se prinda. Daca vi se pare ca n-aveti suficient timp
intre operatiuni, indepartati tigaia de pe foc. Adaugati oul, apoi
sunca taiata cubulete, cam un sfert din cascavalul ras si sosul de
rosii. Pastele vor capata o consistenta deosebita. In final, adaugati si
busuiocul si mararul. Se serveste cu restul de cascaval ras deasupra. Incercat-il!
Sal
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.