Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Hai
să descoperim împreună câteva dintre rețetele culinare pe care le poți
pregăti în mai puțin de zece minute, sau în aproximativ o jumătate de
oră.
Sună
complicat? Ce-i drept, pentru asemenea rezultate - preparate fără
compromisuri, care sosesc în 10 minute în farfurie - e nevoie, uneori,
nu doar de rețete rapide, ci și de un bucătar cu patru mâini.
Bucătarul acesta există, se numește Philips Airfryer și a învățat să prepare tot soiul de minunății de la chef Foa - rapid și fără să folosească ulei. Asta înseamnă că nu îți rămân prea multe de făcut, cu toate că ți-am pregătit și câteva rețete unde nu ai neapărat nevoie de ajutor, dacă nu îți dorești acest lucru.
Hai
să descoperim împreună câteva dintre rețetele culinare pe care le poți
pregăti în mai puțin de zece minute, sau în aproximativ o jumătate de
oră - de la antreuri, până la desert, trecând și prin câteva rețete de
post.
Sună
complicat? Ce-i drept, pentru asemenea rezultate - preparate fără
compromisuri, care sosesc în 10 minute în farfurie - e nevoie, uneori,
nu doar de rețete rapide, ci și de un bucătar cu patru mâini.
Bucătarul acesta există, se numește Philips Airfryer și a învățat să prepare tot soiul de minunății de la chef Foa - rapid și fără să folosească ulei. Asta înseamnă că nu îți rămân prea multe de făcut, cu toate că ți-am pregătit și câteva rețete unde nu ai neapărat nevoie de ajutor, dacă nu îți dorești acest lucru.
Hai
să descoperim împreună câteva dintre rețetele culinare pe care le poți
pregăti în mai puțin de zece minute, sau în aproximativ o jumătate de
oră - de la antreuri, până la desert, trecând și prin câteva rețete de
post.
Sună
complicat? Ce-i drept, pentru asemenea rezultate - preparate fără
compromisuri, care sosesc în 10 minute în farfurie - e nevoie, uneori,
nu doar de rețete rapide, ci și de un bucătar cu patru mâini.
Bucătarul acesta există, se numește Philips Airfryer și a învățat să prepare tot soiul de minunății de la chef Foa - rapid și fără să folosească ulei. Asta înseamnă că nu îți rămân prea multe de făcut, cu toate că ți-am pregătit și câteva rețete unde nu ai neapărat nevoie de ajutor, dacă nu îți dorești acest lucru.
Hai
să descoperim împreună câteva dintre rețetele culinare pe care le poți
pregăti în mai puțin de zece minute, sau în aproximativ o jumătate de
oră - de la antreuri, până la desert, trecând și prin câteva rețete de
Smoothie cu zmeură și fulgi de ovaz |
Ingrediente:
- 150 g zmeură
- 1 banană feliată
- 120 ml lapte de migdale neîndulcit
- 50 g fulgi de ovăz
- 200 g iaurt slab
- 1 linguriţă sirop de arţar
Mod de preparare:
Nimic
mai simplu: toate ingrediente de mai sus se amestecă într-un bol, cu ajutorul mixerului vertical, după care băutura este
gata de a fi savurată.
Toast cu avocado și ou
Toast cu avocado și ou
Ingrediente:
- 2 felii de pâine prăjită
- un avocado copt
- 2 ouă
- o jumătate de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Fructul
de avocado se taie în jumătate și se zdrobește până la obținerea unei
paste pe care o amestecăm cu puțină sare și suc de lămâie. Cu această
pastă ungem feliile de pâine, după care adăugăm deasupra ouăle prăjite
în prealabil în tigaie, sau în friteuza cu aer fierbinte în loc de ulei.
Omletă cu brânză de capră
Omletă cu brânză de capră
Ingrediente:
- 8 ouă mari
- sare, piper
- 1 lingură de unt
- 120 g brânză de capră, fărâmițată
- 4 fire de ceapă verde
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oțet din vin
- 1 linguriță muștar
- 6 cești de rucola
- o baghetă mică, încălzită
Mod de preparare:
Amestecă
într-un vas ouăle, ½ linguriță de sare și ½ linguriță piper și adaugă
puțină apă. În paralel, încălzește untul într-o tigaie, la foc mediu, și
prăjește ouăle, timp de 2-3 minute. Mai departe, presară deasupra
brânza și ceapa verde, tăiată mărunt, și împăturește omleta de două ori,
de la margini spre centru, după care o poți tăia în 4 bucăți egale.
Separat,
amestecă uleiul, oțetul și muștarul cu un strop de sare și puțin piper
și răstoarnă sosul peste rucola. Se servește alături de bagheta
încălzită.
Salată de pui cu avocado și castravete
Salată de pui cu avocado și castravete
Ingrediente:
- o cană de boabe de soia
- 1 piept de pui
- ¼ castravete, curățat de coajă
- ½ avocado
- sucul de la ½ lămâie
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 linguriță semințe asortate
- ½ salată verde
Mod de preparare:
Mai
întâi, fierbem boabele de soia pentru aproximativ 3 minute, după care
le lăsăm împreună cu pieptul de pui și castravetele într-un bol.
Într-un blender, amestecăm miezul de la avocado, o parte din sucul de
lămâie și uleiul de măsline, după care adaugăm acest amestec peste
conținutul din bol.
Pe
o farfurie, desfășurăm câteva frunze de salată, adăugăm deasupra
amestecul pregătit în bol, iar la final, presărăm câteva semințele
asortate și puțin din sucul de lămâie rămas.
2. Rețete pe care le poți pregăti în 20-30 de minute
Orez prăjit cu legume
Orez prăjit cu legume |
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de susan
- 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
- 1 bucată ghimbir dat prin răzătoare
- 3 ouă
- 4 căni orez brun - gătit anterior și răcit
- 1 cană de porumb
- 1-2 cești de mazăre
- ½ lingură de oțet
- 2-3 linguri sos de soia
- ceapă verde, busuioc proaspăt, baby spanac
Mod de preparare:
Cuișoarele,
usturoiul și ghimbirul se prăjesc împreună, timp de un minut, într-o
lingură de ulei. Ouăle se sparg direct în tigaie și se amestecă cu
restul ingredientelor, timp de 1-2 minute, după care putem adăuga
orezul. Amestecăm și adăugăm cea de-a doua lingură de ulei, moment în
care putem înteți focul, în așa fel încât ouăle să se întrepătrundă cu
orezul. Adaugăm porumbul, mazărea, oțetul și sosul de soia, amestecăm
pentru încă 1-2 minute, după care putem opri focul.
La final, după ce am luat tigaia de pe aragaz, putem introduce în amestec verdețurile adica ceapa verde, busuiocul.
Pui cu roșii și parmezan
Pui cu roșii și parmezan |
Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui dezosate
- sare și piper
- parmezan
- miez de pâine
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
- 1 cățel de usturoi tăiat mărunt
- 1 linguriță muștar
- câteva roșii
Mod de preparare:
Pieptul
de pui, dat prin sare și piper și așezat pe folie de aluminiu, se
introduce într-o tavă la cuptor, în amestec cu miezul de pâine,
parmezanul, uleiul de măsline, pătrunjelul și usturoiul, deasupra
presărându-se puțin muștar. Roșiile vor fi așezate în jurul
bucăților de piept de pui.
Timpul de coacere este de aproximativ 17 minute. Preparatul se servește cu salată verde și pâine cu usturoi alături.
Supă de dovleac
Supă de dovleac |
Ingrediente:
- ½ kg de dovleac
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 păstârnac
- pătrunjel
- 1 ardei capia roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 litru supă de pui
- un cub de unt
- sare
Mod de preparare:
Dovleacul
se taie în cuburi de mărime medie și se introduce, cu puțin unt, în
tigaie. În continuare, tocăm dovlecelul, ceapa, ardeiul capia, ardeiul
gras, păstârnacul și morcovul, după care adăugăm toate aceste
ingrediente peste dovleac și le lăsăm la călit, timp de 5 minute. Pasul
următor: adăugăm și supa de pui și lăsăm totul să fiarbă timp de 10
minute. La final, se presară pătrunjelul tocat mărunt.
3. Rețete rapide pentru desert
Ciocolată caldă cu mentă
Ciocolată caldă cu mentă
Ingrediente:
- 4 căni de lapte
- 200 g ciocolată albă, mărunțită
- 35g ciocolată cu mentă
- 2 linguri sirop de mentă
- colorant alimentar lichid verde și albastru
- ½ cană smântână îngroșată
Mod de preparare:
Laptele
și ciocolata se încălzesc împreună într-o tigaie, la foc mic,
amestecându-se continuu timp de 5 minute sau până la topirea ciocolatei.
Crema astfel obținută se ia de pe foc și i se adaugă siropul de mentă, dar și coloranții alimentari. Băutura se toarnă apoi în
căni rezistente, garnisite cu smântâna bătută.
Panna cotta cu ceai verde
Panna cotta cu ceai verde |
Ingrediente:
- 1 cană de lapte
- 1 pachet gelatină
- 2 căni de frișcă
- ¼ ceașcă zahăr
- 1 lingură pulbere de ceai verde
- ½ cană de zmeură sau alte fructe de pădure
Mod de preparare:
Toarnă
întreg conținutul de lapte într-un bol, adaugă gelatina și lasă acest
amestec să “se așeze” pentru 3-5 minute. Încălzește apoi laptele într-o
tigaie mare, la foc mediu, până când observi că s-a topit gelatina.
Într-un alt bol, amestecă o lingură de frișcă împreună cu pulberea de
ceai verde, până când se formează o pastă, apoi transferă totul în
tigaie, peste lapte, adăugând acum restul de frișcă și zahărul. Menține
conținutul pe foc încă 5 minute, amestecând continuu, dar fără a ajunge
la punctul de fierbere.
La final, transportă crema astfel obținută în forme rotunde, care vor fi introduse la frigider timp de aproximativ 6 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.