Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Facem ce facem și tot pe repede înainte mâncăm. Și dacă tot e
să facem asta, de ce să nu fie, măcar, ceva super gustos și ușor de
făcut? Precum acest tot mai popular sandwich franțuzesc. Simplu de pregătit, aromat, cu
pâine crocantă, șuncă afumată și cașcaval fierbinte care se întiiiiinde usor.
Sandwich franțuzesc |
Ingrediente:
- 300 ml lapte integral
- 2 linguri unt nesărat
- 3 linguri făină
- 3 linguri cimbru proaspăt
- 1 pâine normală întreagă
- 3 linguri muștar
- 340 g șuncă afumată feliată
- 450 g brânză
- 120 g parmezan ras
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare, cu grilajul poziționat la locul al treilea de jos. - Înfierbântă laptele într-o cratiță, la foc mic spre mediu – pentru aproximativ 5 minute. Într-o altă cărticioară, la foc mic, topește untul. Adaugă peste el făina și amestecă bine să se omogenizeze, timp de 2 minute. Pune peste 1 și 1/2 din frunzele de cimbru, amestecă, apoi adaugă treptat laptele, amestecând continuu. Lasă la foc mic timp de 2 minute, amestecând ocazional să nu se prindă. Dă de pe foc și adaugă 1 linguriță de sare și 1/2 de piper.
- Taie crusta de deasupra pâinii. Taie pâinea pe orizontală, dintr-un cap în celălalt. Umple pâinea cu muștarul, șunca și jumătate din cantitatea de brânză.
- Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins până se topește brânza și devine rumen-aurie. Scoate din cuptor. Dacă ai flacără în partea superioară a cuptorului, aprinde-o pe aceea. Dacă nu, ridică grilajul pe treapta de mijloc.
- Toarnă sos peste stratul de brânză rumenită. Apoi presară și restul de brânză rămasă inclusiv parmezanul. Dă la cuptor pentru aproximativ 6 minute.
- Scoate din cuptor, râșnește niște piper proaspăt deasupra și restul de cimbru rămas. Lasă-l 5-10 minute până să servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.