Aceasta reteta este delicioasă, știu de ce este atât de căutată această
rețetă. Așadar, asta este rețeta de turte cu nuca!
Turte cu nuca |
Ingrediente:
Pentru turtite:
- 700 gr faina
- 1/2 lingurita sare fina
- apa calduta, 300 ml
Pentru sirop:
- 250 gr zahar
- 500 ml apa
- 20 ml esenta rom
Pentru umplutura:
- 500 gr nuca macinata
- 200 gr zahar
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Turtele
se prepara din faina, apa si sare. Se face un aluat dupa care se
intinde o foaie foarte subtire cu sucitorul, se taie in forme rotunde si
se coc pe plita, de la soba foarte putin, astfel incat sa fie foarte
bine uscate.
Se adauga 500g nuci prajite foarte putin, se dau prin masina si se amesteca cu 200g zahar.
Separat
se face un sirop de zahar 250g si 1/2 l apa, in care se toarna esenta de rom. Se trece
prima foaie prin siropul fierbinte, se lasa sa se inmoaie, apoi se
aseaza intr-un bol putin mai larg decat foile, se acopera cu un strat
din nuca amestecata cu zahar si tot asa, pana la ultima foaie.Turtele
astfel pregatite pot sta mai multe zile. Nu trebuie sa fie prea uscate,
nici prea umede, iar cand le sevim se mai poate adauga putin sirop .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.