Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Chiar și cei
mai mofturoși, și cei mici vor aprecia această rețetă. Branza ii da acestor legume, gust și le fac mult mai sățioase. Ouăle
ajută la legarea compoziției,
Legume cu branza |
ingrediente:
600 g cartofi
2-3 rosii mari si nu foarte coapte
un dovlecel potrivit
200 g branza
2-3 ardei grasi verzi
100 g masline negre feliate
o lingura de smantana
2 oua
cateva fire de marar verde
50 ml ulei de masline
un praf de sare
un praf de piper cu gust de lamaie
un praf de busuioc uscat si maruntit
o lingura de unt
cateva frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
1.Cartofii se fierb cu tot cu coaja
in apa cu sare, timp de 20 minute, apoi se curata de coaja si se taie
rondele potrivit de groase, dovleceii se curata si spala apoi se
feliaza se taie rondele groase de cca 0,5 cm si se prajesc putin, in
ulei incins, ardeii se spala,se sterg si se taie in rondele subtirir, la
fel si rosiile se taie rondele dupa ce s-au oparit si curatat de
pielita, branza se feliaza si ea.
2.Se unge o tava cu unt si se pun alternativ, rondele de cartofi, rosii, ardei, dovlecei si felii de branza, se stropeste deasupra cu ulei de masline, se da un praf de sare, busuioc uscat si se baga in cuptor cateva minute, cca 10-15, cat sa se rumeneasca usor,apoi se scoate tava si deasupra se toarna cele 2 oua batute cu un praf de sare, lingura de smantana si mararul verde, tocat fin si se presara feliile de masline negre si se mai da la cuptor cca 5 minute sa se gratineze uniform, apoi se decoreaza cu frunze de busuioc.
Sfaturi;
-Intre rondelele de legume se pot baga felii subtiri de kaizer,care vor da o aroma deosebita preparatului
-se poate inlocui branza dupa preferinta,se poate folosi branza mozzarela
-in loc de sare se poate condimenta cu delikat
Se lasa putin la racit apoi se taie portii potrivite,ce se vor servi atat calde cat si reci,alaturi de salate de sezon sau masline.
Pofta buna!
2.Se unge o tava cu unt si se pun alternativ, rondele de cartofi, rosii, ardei, dovlecei si felii de branza, se stropeste deasupra cu ulei de masline, se da un praf de sare, busuioc uscat si se baga in cuptor cateva minute, cca 10-15, cat sa se rumeneasca usor,apoi se scoate tava si deasupra se toarna cele 2 oua batute cu un praf de sare, lingura de smantana si mararul verde, tocat fin si se presara feliile de masline negre si se mai da la cuptor cca 5 minute sa se gratineze uniform, apoi se decoreaza cu frunze de busuioc.
Sfaturi;
-Intre rondelele de legume se pot baga felii subtiri de kaizer,care vor da o aroma deosebita preparatului
-se poate inlocui branza dupa preferinta,se poate folosi branza mozzarela
-in loc de sare se poate condimenta cu delikat
Se lasa putin la racit apoi se taie portii potrivite,ce se vor servi atat calde cat si reci,alaturi de salate de sezon sau masline.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.