Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ce faci cand ajungi acasa la, lihnita de foame. Piept de pui la tigaie cu o salata simpla de varza. Eficienta
maxima in 30 minute.
Piept de pui la tigaie |
Ingrediente:
1 piept de pui
1 lingura ulei
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 lingura unt
Condiment:
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi ceapa
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita chili
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi ceapa
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita chili
Mod de preparare:
- Se mixeaza ingredientele pentru condiment, in masina de cafea, pana devine pulbere. Va iesi mai mult condiment decat aveti nevoie la 1 piept de pui, dar restul se poate pastra intr-un borcanel inchis.
- Se separa cei doi lobi ai pieptului de pui, se spala si se usca cu servetele de bucatarie. Se bat usor la capatul mai gros, sa fie cat de cat de aceesi grosime.
- Se condimenteaza bine pieptul pe ambele parti, cu condimentul preparat. Se apasa cu mana sa se lipeasca condimentul.
- Intr-o tigaie larga se incing bine 1 lingura ulei si 1 lingura unt.
- Se aseaza pieptul in tigaie cu pielea in jos daca are piele sau cu partea unde a fost pielea daca nu are. Deasupra lor se aseaza o caramida invelita in folie de aluminiu. Se prajeste 7 minute pe prima parte, pana prinde o culoare rumena inchisa.
- Se ridica caramida, se intoarce pieptul si apoi se prajeste inca 7 minute pe partea a doua, tot cu caramida deasupra.
- La final se indeparteaza caramida si deasupra se presara putin patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.